Csak nem lyuk van a kerítésen?

Lovász Péter 2019. szeptember 23. 17:15 2019. szept. 23. 17:15

Bakondi György, a miniszterelnök tanácsadója szinte hetenként figyelmezteti a nemzetet, hogy országunkat migránsok áradata fenyegeti, vagy legalábbis nem sokára migránsok hada érkezik majd a kerítéshez. És tessék! A Police.hu portálon olvasható friss hírek szerint bizony jönnek.

Friss, azaz hétfő reggeli értesülés szerint a rendőrök Kiszombornál négy, bangladesből érkezett illegális látogatót csíptek el, s vontak idegenrendészeti eljárás alá. Lőkösházán három, tehervonaton megbújt algériai és líbiai határsértő jutott hasonló sorsra. De a nagy fogás dicsősége a soproni rendőröknek jutott, akik vasárnap délután rendőrkutyák segítségével ellenőrizték a pályaudvaron a tehervagonokat, s az egyik kocsiban 29 afgán állampolgárt fedeztek fel, akiket előállítottak. Miután „Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz“- írta a portál.

A hírek kapcsán olvasóink néhány dologra kíváncsiak lehetnek. Például arra, hogy miként tették a lábukat magyar földre az illegális migránsok? Csak nem lyukas a drága pénzért felépített kerítés?

Nem lyukas. Feltehetően ott jöttek, ahol nincs kerítés, azaz Románia felől. A hírek részletekről nem szólnak. Azt sem közölték a források, hogy az afgán csapat miként jutott Sopronig.  Nem tudjuk, hogy kiféle-miféle népség érkezett Magyarországra. Voltak közöttük asszonyok-gyerekek? Szerepeltek nemzetközi körözvényekben? Volt náluk fegyver? Egyáltalán veszélyesnek látszottak, vagy csupán tehetetlen, szerencsétlen segélykérők voltak? És ugyan hová tartottak? Ismét megvédtük Európát? Vajon megtudjuk-e mindezt valaha? Mindenesetre mind a 36-an bizonyítékul szolgálnak arra, hogy igenis kell a migránsok miatti szükségállapot fenntartása. A szükségállapothoz kellenek a migránsok!