Cser Ágnes: az egészségügyi béremelés magáért beszél

HírKlikk 2018. december 3. 14:59 2018. dec. 3. 14:59

Az, hogy jól teljesít a magyar gazdaság, annak tükröződnie kell a bérekben is, az a cél, hogy a társadalmi igazságosság keretein belül több kell, hogy jusson azokra a közszolgálatokra, amelyek mindannyiunkat érintenek – hívta fel rá a figyelmet Cser Ágnes az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az ECHO TV Jó reggelt című műsorának hétfői adásában annak kapcsán, hogy a tervek szerint jövő júliusban kezdődik és négy éven keresztül tart majd az egészségügyi közalkalmazottak béremelése. 

A héten folytatódnak a sztrájktárgyalások, most folytatódik az a munka, ami félbemaradt a választások előtt – mutatott rá Cser Ágnes. Közlése szerint a 2016. szeptember 20-án megkötött megállapodásban az lett lefektetve, hogy 2018 novemberében lesz egy 8 százalékos bérfejlesztés. 

Hozzátette: a kormány egy pozitív döntéssel a novembertől esedékes 8 százalékos bérfejlesztést – nagy örömünkre – január 1-jére hozta, vagyis az idei esztendőre re nézve csaknem egy évvel nagyobb bérfejlesztést jelentett. 

Cser Ágnes szerint írásba kell foglalni és tisztázni kell, hogy pontosan milyen végzettségűek, szakdolgozók, orvosok, az egészségügyben dolgozók, milyen módon fognak a bérfejlesztésből részesülni. 

A szakszervezeti elnök szerint a négylépcsős béremelés nagyon sokat jelent. Felidézte, hogy az ellenzék miként gúnyolódott a bérfejlesztésen, pedig úgy véli, az adatok magukért beszélnek, hiszen csendesen töltődik fel az ágazat. 

Forrás: Hírklikk