Czeglédy Csaba a Fidesz gonoszságáról

László Ferenc 2019. augusztus 6. 14:27 2019. aug. 6. 14:27

Miért gerjeszti a Fidesz a melegek elleni gyűlöletet? – teszi fel a kérdést legfrissebb Facebook-bejegyzésében Czeglédy Csaba. Példaként említi a PestiSrácok cikkeit, amiben a hatóságok fellépését sürgetik a Coca-Cola plakátjai ellen, Boldog képviselő bojkottfelhívását – „aki egyébként a pártvezetés engedélye nélkül levegőt sem vehetne” - valamint Kövér Lászlót, aki a gyermeket vállalni akaró meleg pároknak esett neki. A szombathelyi politikus szerint ne gondoljuk, hogy mindez koncepció nélküli.

Czeglédy Csaba szerint a Fidesz már csak a nagyságából adódóan is nagyon különböző embereket fog össze, köztük tudottan melegeket, és olyanokat is, akiknek a gyermeke vonzódik a saját neméhez. És olyanok is a Fidesz népes családjának tagjai, akik vallási meggyőződésük miatt tartják Isten által megvetendőnek a másságot, és olyanok is, akik szimplán homofóbok, vagy csak gyűlölnek mindent, ami különbözik, eltér a megszokottól.

„Vannak továbbá, akiknek a ’mocskos zsidók’, ’mocskos b*zik’, ’rohadt migránsok’ egykutya - valamit mindig gyűlölniük kell.”

A politikus úgy véli, a Fidesz - mint párt, mint közösség - nem gyűlöli a melegeket. Egyszerűen merő számításból alakítja úgy a kommunikációját, hogy legyenek olyan tagjai, akik ilyenkor megszólalnak annak érdekében, hogy kifogják mondjuk most éppen „a Mi Hazánk nevű újnyilas szerveződés” vitorlájából a szelet. A Fidesznek az az érdeke – vélekedik -, hogy minél szélesebb társadalmi kör érezze ha nem is nagyon, de legalább egy kicsit magáénak a pártot.

Czeglédyi szerint ha 2015-ben nem állnak a migránsok elleni gyűlölet élére, akkor megtette volna helyettük „a kétszínű Jobbik”, és a Fidesz rengeteg szavazót veszített volna. Úgy matekoztak, hogy többet hoz, mint visz nekik a konyhára, ha bevándorlás ellenes politikát fognak folytatni.

„Gondolom, a közvélemény-kutatási adatok azt mutatják, hogy a magyar társadalom nagyobb része idegenkedik a melegektől, egy részük utálja és betegnek tartja őket, így aztán a Fidesz-kormány nem azt teszi, ami a dolga lenne - és amit az európai országok kormányai többsége egyébként megtesz -, nem védi, nem segíti ezt a kisebbséget (sem).”

A politikus szerint a melegek társadalmi elfogadásának akadályozása, jogaik el nem ismerése, a család fogalmának szűkítő értelmezése, a velük szembeni gyűlölködés felerősítése nem a Fidesz egészének világlátásából, hanem nyers politikai számításából fakad. Ez pedig így gonoszság – jegyzi meg.