Deák Bill Gyula büszke Orbán Viktor levelére

HírKlikk 2019. január 14. 06:01 2019. jan. 14. 06:01

A hetven éves Deák Bill Gyula adott nagyinterjút a 24.hu-nak.

Bill kapitány elárulta, hogy nagyon lentről jött, gyerekkorában hatan éltek egy ötször ötös szobában, lavórban fürödtek, vécé a folyosó végén volt.

 

„A blues egy érzés, amihez sok pofont kell kapni az élettől, és én aztán kaptam annyit, mint másik tíz. Szeretnek az emberek. És tudod, miért? Mert nem vagyok olyan gizda, mint sokan mások, akik elfelejtik, honnan indultak, hová tartoznak.”

Kérdezgetik tőle, miért lakik még mindig Kőbányán, miért nem a Rózsadombon, amire azt válaszolja, hogy azért mert az a hazája. Ott érzi jól magát egy önkormányzati bérlakásban.

„Hiteles voltam, vagyok, és maradok, mert kizárólag olyan dologban veszek részt, ami összefér a blueszal. Hívtak a Hal a tortánba és a Vacsoracsatába, de nem álltam be bohóckodni. Sőt, hívtak az X-faktorba és a Voice-ba is, oda se mentem, pedig nem kis pénzt kínáltak.”

Deák Bill Gyula szerint Kőbánya sűrű, kemény, igazságos hely volt. Őszinte, jószándékú, legalábbis sokkal őszintébb, jószándékúbb, mint a mostani világ. Egyszerűbb volt az élet, az általános csóróságban jobban összetartottak az emberek, megosztották, amijük adatott. Aztán, ahogy felnőtt, azt vette észre, ha valakinek egy forinttal többje van, arra irigykednek. Rá is.

Elárulta, hogy a 70. születésnapja alkalmából nem akárhonnan kapott köszöntést.  Személyesen Orbán Viktor miniszterelnök írt neki, bár vonakodva mondja el, mert fél, a végén megkapja, hogy pártos lett. Miközben nem tagja csak egy pártnak, annak pedig az a neve: Blues Párt.

A kormányfő a levélben a magyar blueskirálynak nevezte Deák Bill Gyulát, hosszú, boldog életet kívánt és még sok fellépést az ország örömére.

„Jólesett, mitagadás. Amúgy sose beszéltünk, nem haverkodtunk, de pártoktól függetlenül azt mondom: büszkeség tölt el attól, hogy a hazám, Magyarország miniszterelnöke írt nekem. Pláne, hogy egy üveg vörösbort is küldött hozzá.”

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható.

Forrás: Hírklikk