Deutsch: Várhelyi Olivér megválasztása az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere

HírKlikk 2019. november 27. 15:18 2019. nov. 27. 15:18

Új fejezetre van szükség az Európai Unió működésében, gyökeres fordulatot kell mielőbb végrehajtani a bevándorlás- és gazdaságpolitikában, és erre a korábbinál nagyobb esély mutatkozik az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság megszavazása nyomán - emelte ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja szerdán.

 Deutsch Tamás fideszes képviselő kijelentette: csupán óvatosan optimista, de lát esélyt érdemi elmozdulásra a korábbi "ostoba" migrációs politika felől, láthatók egy sokkal értelmesebb megközelítés körvonalai.

Hangsúlyozta, megelőlegezett bizalommal tekintenek az új Európai Bizottságra, Várhelyi Olivér uniós bővítési és szomszédságpolitikai biztosi megválasztását pedig az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikerének tekintik.

Az előző Európai Bizottság a bevándorláspárti politikájával és elhibázott gazdaságpolitikájával is komoly károkat okozott és gyengítette Európát. Beengedték a migránsokat, hagyták távozni a briteket, jelentősen romlott a kontinens biztonsága, és az európai gazdaság ismét a válság jeleit mutatja. Ezért új irányra van szükség az európai bevándorláspolitikában és a gazdaságpolitikában egyaránt.

A magyar emberek a májusi európai parlamenti választáson egyértelművé tették: azt várják a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőitől, hogy tegyenek meg mindent a bevándorlás megállítása érdekében, védjék meg a nemzetek Európáját és a keresztény kultúrát.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja a magyar emberek akaratát képviselve ezt a politikát követi az Európai Parlamentben, és készek vagyunk ezeknek a céloknak az elérése, a bevándorlás megállítása, a nemzetek Európája és a keresztény kultúra megvédése érdekében támogatni az új Európai Bizottság munkáját.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén szerdán megszavazta az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságot, amelyben Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős. Az ülésen 707 képviselő adta le a voksát. A jóváhagyás mellett 461-en, ellene 157-en szavaztak, 89-en pedig tartózkodtak.

Az új összetételű Európai Bizottság december 1-jén kezdheti meg munkáját.

Forrás: MTI/Hírklikk