Dömötör: Macedónia a magyar határokat is védte

HírKlikk 2018. november 24. 09:36 2018. nov. 24. 09:36

Amikor Macedónia a saját határait védte az illegális migránsokkal szemben, akkor közvetett módon Magyarországnak is segített a migrációs nyomás csökkentésével – mondta Dömötör Csaba, aki a Hír TV Péntek 9 című műsorában fejtette ki álláspontját a Gruevszki-üggyel kapcsolatban.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint semmi különleges nincs abban, hogy az egykori macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki menekültstátuszt kapott Magyarországon. „Sok országban születnek hasonló döntések, a példák ismertek” – mondta Dömötör Csaba.

Az előzményekkel kapcsolatban azt mondta az államtitkár, hogy Macedónia az elmúlt években ugyanolyan viták kereszttüzében találta magát, mint Magyarország.

„Ott is kirobbant egy vita a határok védelméről, hiszen Macedónia ugyanúgy tranzitútvonalon fekszik, mint Magyarország” – nyilatkozta Dömötör a Hír TV-n. Hozzátette, hogy a balkáni ország Magyarország első szövetségese volt abban, hogy védje a saját határait az illegális migránsokkal szemben. „Macedónia közvetett módon a magyar határokat is védte, ezzel csökkenteni tudta a migrációs nyomást” – jelentette ki.

Dömötör további érdekességnek tartja, hogy ugyanazok a szereplők foglalkoznak Gruevszkivel, ugyanazok próbálják felfújni az ügyet, akik korábban Magyarországgal és más országokkal is vitában álltak a határok védelméről. Ezt bizonyítja, hogy amikor Gruevszki felszólalt az illegális migráció ellen, hamar szembe találta magát a külföldi aktivistacsoportokkal, amelyek elég agresszív tüntetéseket szerveztek, az egyikben kilenc rendőr is meghalt.

Forrás: hirtv.hu