Eb-selejtezők: szuper a sorsolásunk, de blama lehet belőle

Nagy András 2018. december 2. 14:32 2018. dec. 2. 14:32

A horvát, walesi, a szlovák és az azeri válogatottal került egy csoportba a magyar labdarúgó válogatott, amelynek ebből a selejtezőkörből „kötelező” kijutnia a következő, 2020-as Európa-bajnokságra. Legalábbis nagy blama lenne, ha a részben itthoni rendezésű kontinenstornán épp egy szlovák-horvát meccset kellene az új Puskás stadionban rendezni – mondta a vasárnapi sorsolást követően Hírklikknek Farkasházy Tivadar.

„Nagyszerűen alakult a sorsolás, hiszen barátokkal kerültünk össze” – kezdte értékelését a népszerű humorista. „A horvát és a szlovák labdarúgást Eszéken, illetve Dunaszerdahelyen államilag támogatjuk, Luka Modricék ugye a mi kutyánk kölykei, Azerbajdzsán elnöke pedig Orbán Viktor jó barátja. Egyedül Walesről nem tudunk semmit, már azon kívül, hogy Gareth Bale és Aaron Ramsey személyében fantasztikus futballistáik vannak. A továbbiakról talán Arany János tudna mesélni, de azért a szlovákoknál is van egy-két veszélyes nagyágyú, a horvátokat pedig inkább nem sorolnám fel…”

További jó hír Teddy szerint, hogy a szomszédos meccsekre majd viszonylag keveset kell repkednie a mi drága miniszterelnökünknek, igaz, félő, hogy a MOL elnöke az egyik idegenbeli túrára nem fogja elkísérni a nemzeti csapatot. Ami viszont igen kellemetlen lehet, ha netán úgy alakul, hogy csupa szomszédos szurkolókkal lesz tele az új Puskás Ferenc Stadion a mieink helyett - utalt rá, hogy amennyiben Marco Rossi vezette magyar válogatott nem jár sikerrel a selejtezők során, akár az is megeshet, hogy szlovák-horvát, vagy épp román-ukrán Európa-bajnoki mérkőzést kell a nemzeti arénában rendeznünk.

„Normális esetben persze nem az ellenfeleket kell nézni, hanem a saját csapatunkat, amiért egy edző, különösen az előzőhöz képest, sokat tud tenni. Ha optimista vagyok, akkor azt mondom, hogy 50% esélyünk van továbbjutásra ebből a csoportból - osztotta meg végül, hogy mit vár a Marco Rossi vezette magyar válogatottól.