Egy általános iskolai informatikatanár lesz az egri vármúzeum igazgatója

HírKlikk 2018. december 5. 09:10 2018. dec. 5. 09:10

Nem történész, s nincs jogi vagy közgazdasági szakirányú végzettsége sem Ringert Csabának, aki elvileg január elsejétől az egri Dobó István Vármúzeum igazgatója lesz.

A Népszava információi szerint az egri vármúzeum leendő múzeumigazgatója korábban informatikát tanított egy egri általános iskolában, az Országos Doktori Iskola adatlapja szerint pedig 2015. óta az Egri Eszterházy Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója, Adaptív pedagógiai módszerek a tanulók aktivizálásában” címmel jelent meg tanulmánya, abszolutóriuma megszerzésének várható ideje pedig 2019 augusztusa.

A korábbi igazgató, Berecz Mátyás szeptemberi hatállyal mondott le tisztségéről, miután sorra fosztották meg döntési jogköreitől, meghagyva igazgatói felelősségét.

Előbb egy fideszes önkormányzati képviselőt jelöltek ki mellé biztosnak, majd Ringelt Csabát nevezték ki tanácsadónak. Ő végül egyedül pályázott a posztra.

A Magyar Hang írt arról, hogy „Berecz Mátyás a nyilvánosság előtt is tengelyt akasztott a várügyekben túlbuzgó Nyitraival”, amikor a politikus tavaly, hatáskörét túllépve a parlamentben kijelentette: országos gyűjtőkörűvé válhat a vármúzeum, de az igazgató közleményben jelezte, hogy ennek nem adottak a feltételei.

Forrás: Népszava