Egy csodálatos elme Sorosról, és arról, hogy értünk lopnak, nem ellenünk

Föld S. Péter 2019. augusztus 2. 08:48 2019. aug. 2. 08:48

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum, ismertebb nevén CÖF kuratóriumának elnöke a Magyar Hírlapban osztotta meg a nagyközönséggel azokat a gondolatait, amelyek a tusványosi találkozó kapcsán felgyülemlettek benne. Ne legyintsünk, hogy ezek egy nem beszámítható, hazudós öregember agymenései, merthogy nem mindennapi gondolatokról van szó. Csizmadia szerint Soros György börtönben végzi, Mészáros Lőrinc gazdagodása viszont teljesen rendben van, mert azt jelenti, hogy itthon tartják a tőkét. Utóbbi mondatot lefordítjuk magyarra: örüljetek b+meg, hogy rendes magyar emberek lopják el a javaitokat, ez még mindig jobb, mintha mindenféle jöttment idegenek csórnának tőletek.

Mielőtt belemélyednénk Csizmadia László magvasságainak taglalásába – nagyon nem fogunk belemélyedni, mert valójában nincs mibe – azok kedvéért, akik nem tudnák, hogy ki Csizmadia László elmondjuk. Csizmadia László 1980-tól volt tagja az MSZMP-nek. 1978 és 1990 között tanácstag, a lakásügyi társadalmi bizottság tagja, később elnökhelyettese. Dolgozott a Gyermekélelmezési vállalatnál, ahol főosztályvezető volt, majd a Dél-budai Vendéglátó Vállalat, kereskedelmi igazgatójaként. A Skála Coop – Mester Coop cégnél vezérigazgatóságig vitte.

Csupa olyan feladat, amelyekkel az egypártrendszer tudvalevőleg a legádázabb ellenségeit kínálta meg. Vagyis, szabad szemmel is jól látható, hogy hősünk a szocializmus embert próbáló éveiben annyi üldöztetésnek és hányattatásnak volt kitéve, amennyinek a töredéke is elég lett volna másoknak ahhoz, hogy megkattanjanak. De Csizmadia László viselte, amit rámért a sors, nem panaszkodott, amiért a pártállam ilyen csúnyán elbánt vele.

Ebből a megközelítésből kell olvasni Csizmadia László veretes sorait, akinek szerencsére most már nem kell tartani az egykori elvtársak keménykedésétől, ezért bátran leírhatja a gondolatait. Csizmadia úgy látja, hogy Soros nem fogja elkerülni a börtönt, mert „a közel-keleti és afrikai népek üzletszerű Európába csalogatása, majd az erre alapozott gazdagodás elítélendő módszer, bűnnek is nevezhető. Mindezt tetézik sok tízezer ártatlan ember tengerbe veszejtésével. A bűnösök felelősségre vonása – politikai és büntetőjogi értelemben egyaránt – sokáig nem várathat magára."

Ezt is leírjuk magyarul: Soros idecsalogatta a migránsokat, mert ez a zsidó származású magyar-amerikai milliárdos üzletember azt szeretné, ha minél több muzulmán árasztaná el Európát. Ezt mondja Csizmadia László, aki nemcsak pártállam számkivetettje volt, de a mostani szép új világnak is élharcosa.

Mészáros Lőrinc és családjának gazdagodása pedig - Csizmadia szerint  - kifejezetten előnyös a magyar emberek számára. „A versenyképes magyar cégek itthon tartják a tőkét, és nyereségükből úgy építkezhetnek, hogy magukkal húzzák a beszállítóvá váló kis- és középvállalkozásokat is… a jól működő cégeink közvetve a magyar emberek jólétét erősítik."

A CÖF egyik legmarkánsabb arca bizonyára csak figyelmetlenségből felejtette el hozzátenni, hogy a „jól működő cégeink” ugyan valóban magyar emberek jólétét erősítik, ám a magyar embereknek csupán egy kicsiny, Orbán Viktorhoz kötődő csoportja mondhatja szerencsésnek magát. „Jól működő cégeink” ugyanis nem minden magyar ember jólétét erősítik, hanem csupán a kiválasztottakét, Mészáros Lőrincét, Garancsi Istvánét, Tiborcz Istvánét, hogy csak a NER legismertebb húzóneveit említsük.

A fentiekhez nem is tennénk hozzá semmit, talán csak azzal egészítenénk ki az elmondottakat, hogy a Föld lapos és négy elefánt tartja a hátán. Minden másra ott van a Mastercard.