Egy hetet kért az ügyészség Hadházyéktól

HírKlikk 2019. január 30. 10:05 2019. jan. 30. 10:05

Elment az ügyészségre kedden a DK-s Varju László, valamint a volt LMP-s, már független Szél Bernadett és Hadházy Ákos, hogy betekintsenek azokba az iratokba, amelyek az MTVA épületében történtekkel kapcsolatosak.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy 2500 GB terjedelmű, mintegy 1000 óra tartalmú felvételek alapján úgy döntöttek, hogy az országgyűlési képviselők decemberben az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ezért az ő feljelentéseik miatt nem nyomoznak. A velük szemben fellépő biztonsági őrök viszont az ügyészség szerint jogszerűen jártak el, a képviselőkkel szemben pedig felmerül a közérdekű üzem megzavarásának gyanúja. Az ügyészségi határozat szerint a képviselők "támadólag léptek fel" a biztonsági őrökkel szemben.

A három képviselő kedden az ügyészségi nyomozás iratait akarta megtekinteni, ám mint Szél Bernadett élő Facebook-videójában elmondták, erre nem kaptak lehetőséget, az ügyészség egy hetet kért, hogy átnézzék az iratokat, és kiválogassák, hogy mibe tekinthetnek be. A képviselők jövő szerdára kaptak új időpontot az iratbetekintésre.

Forrás: Hírklikk