Egy kézbe kerül a Fidesz-közeli bulvár

HírKlikk 2019. január 31. 10:33 2019. jan. 31. 10:33

Ripost, Lokál, Bors: egy kézbe kerül a Fidesz médiaalapítványába olvasztott bulvárlapok irányítása.

Sikerrel bizonyította be a kormánypropagandába illeszkedő, de egyre gyomorforgatóbb címlapsztorikkal jelentkező Ripost főszerkesztője, a komoly bulvármúlttal rendelkező Ómolnár Miklós, hogy alkalmas az egy akolba terelt Fidesz-közeli médiumok bulvárszekciójának vezetésére - írja a 168 Óra.

A korábban Habony Árpád érdekeltségébe sorolt Ripost bulvárnapilap és az ingyenes terjesztésű Lokál, továbbá az Andy Vajna kezéből Mészáros Lőrinc tulajdonába csúszott Bors bulvárnapilap kiadói már egyaránt a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány többségi vagy teljes tulajdonában vannak, amelynek kuratóriumában volt és jelenlegi fideszes parlamenti képviselők is vannak.

A comment.blog.hu birtokába került, a Borstól kiszivárgott körlevél szerint a Bors, a Lokál és a Ripost által alkotott bulvár divízió élére Ómolnár Miklóst nevezte ki a tulajdonos.

„A tulajdonosi cél nyilvánvalóan e lapok munkájának valamiképpeni összehangolása, aminek a konkrét formája természetesen a jövő zenéje. A divízióvezető holnap 14:00-kor tesz bemutatkozó vizitet a szerkesztőségben” - olvasható az e-mailben.

A portál emlékeztet: Ómolnár az 1990-es években a kisgazdák Kis Újságjának főszerkesztője volt, majd az FKGP színeiben egyciklusos országgyűlési képviselő lett belőle. Ezt követte a Story és a Best magazin főszerkesztői pozíciója, ahonnan 2014-ben az a Kökény Szalai Vivien fúrta ki, aki most a TV2 hírigazgatója. Ómolnár 2015 májusában a Hello! magazin főszerkesztője lett, utána jött a Ripost vezetése.

Forrás: 168 Óra