Egy szerb férfi éveken keresztül vett fel jogosulatlanul családi pótlékot Szegeden

HírKlikk 2019. január 16. 11:30 2019. jan. 16. 11:30

Vádat emelt az ügyészség egy szerb férfi ellen, aki három Szerbiában lakó gyermeke után több mint öt éven keresztül vett föl jogosulatlanul családi pótlékot - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

A magyar állampolgársággal is rendelkező férfit nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.

A vádirat szerint a férfi Szegedre, a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóságához nyújtott be 2011-ben kérelmet a három gyermeke után járó családi pótlék megállapítása érdekében. A férfi ekkor és évente megismételt kérelmeiben azt állította, hogy életvitelszerűen Szegeden él. A vádlottnak 2017 tavaszáig több mint 3 millió forint családi pótlékot folyósítottak.

A családok támogatásáról szóló törvény hatálya kiterjed a Magyarország területén élő személyekre. A vádlott azonban nem élt szegedi lakcímén, és más magyarországi lakóhellyel sem rendelkezett, életvitelszerűen Szerbiában tartózkodott, így a családi pótlékra nem volt jogosult, a valótlan kérelmek benyújtásával tévedésbe ejtette a magyar hatóságokat - tudatta a csoportvezető ügyész.

Forrás: MTI