Élő adásban leplezte le magát a Fidesz

Csanádi Dávid 2019. október 3. 15:13 2019. okt. 3. 15:13

Megint nagy lépést tett a Fidesz azért, hogy a 2019-es önkormányzati választások méltán viselhessék majd az elemzések során a „legocsmányabb” jelzőt. Nem emlékszem ugyanis olyan kampányra, amiben ennyi aljasságot vetett volna akárki, mint a mostaniban a nagyobbik kormánypárt. 

A Fidesz kétségbeesetten próbálja megőrzi pozícióit az önkormányzatokban, célja érdekében szó szerint minden eszközt bevet. Gondoljanak csak a Karácsony Gergely bemocskolását célzó vádakra, a Pikó András stábjánál végrehajtott házkutatásra, a Wittinghoff-videóra vagy akár László Imre esetére! Hogy mi a közös mindezekben? A lejáratás módszere. Vád-(lakáj)médiafelhajtás-csend. Mert fogadni mernék, hogy a László Imrét ért vádakat is csend követi majd.

Ma reggel, a kormányszócsőként működő TV2 Mokka című adását nézve jutott eszembe, hogy a Fidesz már meg sem próbálja eltitkolni szerepét ellenfelei lejáratásában, hiszen azt az Ifj. Lomnici Zoltánt hívták be szakértőként a László Imre ellen indított gyalázatos kampányban, aki az elmúlt években tökéletes kiszolgálója volt a Fidesz hazug rendszerének, nem mellesleg, semmi köze a büntetőjoghoz, hiszen alkotmányjogász.

Ne mesélje nekem senki, hogy Lomnici, a Civil Összefogás Fórum – vagy, ha úgy jobban ismerik, CÖF – egyik vezetője az egyetlen megkérdezhető jogtudós! Tényleg egy alkotmányjogász egy büntetőügyben? Vagy tisztességes büntetőjogász már nem adja az arcát és a nevét ezekhez a lejáratókampányokhoz? Szóval, Ifj. Lomnici szereplése nem más, mint a Fidesz beismerő vallomása.

Aztán ott a műsorba meghívott pszichológus, aki szerint a László Imrét ábrázoló plakátok hozták felszínre az állítólagos áldozatból a fájdalmas vallomást, amit 2012 óta a családjának sem mert elárulni. Életszerű-e ez a megállapítás, ha arra gondolunk, hogy László Imre szinte napi rendszerességgel szerepel a tévéképernyőkön és az újságok hasábjain? Hiszen ott volt a 2018-as kampányban is, mi több, országgyűlési képviselő lett. Hét év alatt lépten-nyomon találkozhatott vele bárki. És csak most, a plakátok miatt?

Kezdem már érteni, hogy Tarlós István miért hezitált annyit, hogy elvállalja a főpolgármester-jelöltséget. Ha valakinek, hát neki tudnia, de legalábbis sejtenie kellett, hogy 2019-ben minden idők legaljasabb, legmocskosabb választási kampánya készül. Ezért lehetett hát a hosszas gondolkodás, és ebbe zavarodott bele végül annyira, hogy a végén már nem is igazi önmagát mutatva megafonon üvöltött Tordai Bence arcába.