Elfogadhatatlan a magyar munkavállalók kizsákmányolása

HírKlikk 2019. május 17. 18:51 2019. máj. 17. 18:51

A kormány kiszolgáltatottá tette a hazai munkavállalókat, engedi, hogy rabszolgaként foglalkoztassák őket, a munkaerőhiányt béremelés helyett ukrán, indiai, szerb dolgozókkal próbálja kezelni, letörve a hazai béreket, fittyet hányva a munkavédelmi szabályok betartására - mondta Komjáthi Imre Dunaújvárosban.

Orbán Viktor és kormánya a 2010-es hatalomra lépése után kilóra eladta a magyar munkavállalókat a multinacionális cégeknek. Nem tiszteli a magyar dolgozókat és családjaikat, rabszolgatörvényt akaszt a nyakukba, akiket a nagy cégek rabszolgaként dolgoztatnak - foglalta össze az EP-kampány elmúlt hónapjaiban szerzett tapasztalatait dunaújvárosi sajtótájékoztatóján az MSZP alelnöke.

“Lassan már a Himalája tövéből a serpákat is idehozzák, Szarvason indiai munkásokat alkalmaznak” - fogalmazott. Az egyik gyár kapujában azért nem tudtak műszakváltáskor beszélni a dolgozókkal, mert mindegyikük ukrán volt, híján a magyar nyelvismeretnek, de találkoztak szerb és mongol munkásokkal is.

A foglalkoztatásukkal nem csak az a baj, hogy letörik a magyar béreket, a munkavédelmi előírásokat sem tartatják be velük, hírből sem ismerik az európai unós munkavédelmi szabályokat. Emiatt egyre súlyosabb balesetek történnek, a munkavédelmi ellenőrzések pedig elmaradnak, mivel ki merné ellenőrizni az Orbán Viktorral stratégiai megállapodást kötött céget? - vetette fel a költői kérdést Komjáthi. Ami viszont jó hír, tette hozzá, hogy a szakszervezetek már felismerték, a munkavállalók érdekeinek érvényesítéséért szövetségeket kell kötni a szociáldemokrata pártokkal itthon és az Európai Unióban.

Forrás: Hírklikk