Elismerte felelősségét a Bajcsy-Zsilinszky Kórház

HírKlikk 2019. április 30. 09:52 2019. ápr. 30. 09:52

Elismerte felelősségét a Bajcsy Zsilinszky kórház a két éves szemsérült kisfiú ellátásával kapcsolatban – értesült a Népszava.

Az intézmény 2019. április 29-én lezárult saját belső vizsgálata megállapította, hogy a kórháznak mint ügyeletesnek, el kellett volna végeznie az elsődleges szakorvosi ellátást, vagy telefonos értesítés után kellett volna továbbküldenie a beteget a Semmelweis Egyetem (SE) klinikájára - írja a lap.

Azután indult vizsgálat, hogy egy szemsérült kisfiút csak balesete után 21 órával kezeltek megfelelően húsvétkor, mert nem találtak számára megfelelő ellátóhelyet. A gyereket szállító mentőt a mentésirányító az ügyeletes Bajcsy-Zsilinszky Kórházba irányította.

Időközben azonban kiderült, hogy a Bajcsynak nincsenek eszközei gyerek altatásához, ezért a mentőt továbbküldték a Semmelweis Egyetem Szemklinikájára.  A vizsgálat eredményéről a Bajcsy kórház igazgatója tájékoztatta a Semmelweis Egyetem rektorát.

Az SE a sérült kisfiú ellátásáról korábban közleményében azt írta: a klinikájára április 18-án délután érkező, gyermeket soron kívül, a szakma szabályainak megfelelően ellátták, függetlenül attól, hogy ezen a napon a klinika nem volt a sürgősségi ügyeletre kijelölt fővárosi intézmények között.

Forrás: Népszava