Ellenzéki politikusok is felszólalnak ma a Kossuth téren

HírKlikk 2018. december 14. 16:14 2018. dec. 14. 16:14

E sorok írása idején – délután fél négykor – már másfélezer ember jelezte részvételét egy ma délután öt órára meghirdetett budapesti tüntetésen, amely iránt közel hétezer ember érdeklődött. Ismert politikusok is beszédet mondanak. Összehasonításként: a tegnapi megmozdulás Facebook felhívására is hasonló nagyságrendű jelentkező volt hasonló időben. Közben a Helsinki Bizottság egy kis képes könyvecskét tett közzé tüntetőknek és másoknak az igazoltatásról, hogy „Mit tehet a rendőr és mit tehetsz te?”

Sorozatban a harmadik délutánon-estén telhet ma meg a Kossuth tér, miután mára is van meghirdetett megmozdulás a főváros szívben. „Menjünk a Kossuth térre” címmel olvasható a felhívás, amelyet egy magánszemély tett közzé, s amelyen előre meghirdetett szónokok mondanak beszédet.

Felszólal Szíjártó Imre, hallgató, CEU; Kunhalmi Ágnes (MSZP), Varga Damm Andrea (Jobbik), Tordai Bence (Párbeszéd), Hercegh Mária (Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozatának vezetője), Vadai Ágnes (DK), Donáth Anna (Momentum), Schmuck Erzsébet (LMP) és Krasznahorkai Emma, a szervező.

„Öltözz melegen! Ha lehet, vegyél fel fehér sálat és/vagy sapkát!” – olvasható a felhívásban, amely szerint a demonstráció hivatalosan este 6-ig tart.

Oktató könyvecske az igazoltatásról

Vélelmezhetően a tegnapi – jogszerűtlen és szabálytalan –  rendőrségi igazoltatások hatására a Magyar Helsinki Bizottság egy kis oktató-anyagot készített és terjeszt, közérthetően bemutatva, hogy mit tehet a rendőr és mit tehet az állampolgár, illetve mit kell tennie a rendőrnek és mit az állampolgárnak a rendőri igazoltatás keretében.

Forrás: Hírklikk