Elszabadultak az agyak a Gundel étterem Facebook-oldalán

Föld S. Péter 2019. január 8. 17:19 2019. jan. 8. 17:19

Miután tegnap kiderült, hogy a Gundel 300 forintért adja a bablevest Orbánéknak, a somlói galuskáért pedig mindössze 260 forintot kérnek tőlük, ellepték a kommentelők az étterem Facebook oldalát. Van, aki azt írta, hogy befizetne a Karmelita menzájára, mert ha nem kellene főznie, volna ideje teleszülni az országot. Egy másik hozzászóló betűlevest rendelne, kizárólag O, 1, G betűkkel és számokkal, többen a házhozszállítás lehetősége után érdeklődtek.

Alábbi összeállításunkban a több száz hozzászólás legjavából csemegézünk.

- Én 22 éve ott ünnepeltem a szülinapomat, de most nagyot csalódtam. Szeretném visszaküldeni a kaját, csak írják meg, milyen formában szeretnék. Előre is köszönöm.

- Erzsébet-utalvánnyal lehet fizetni, ha évi négyszáz túlórában szülök?

- Karmelita menüt lehet elvitelre kérni? Érdekelne egy adag Somlói, felcsuti módra.. közpénzzel fizetnék... Szervizdijjat nem kérek.. azt majd az adófizetők rendezik.

- Én is szeretnék rendelni menzát Békéscsabára. Itt a kifőzdés kaja is drágább. Ez meg csak a Gundel na! Ételhordót majd matricáztatom Gundel logóval, aztán a kerítésre ki lesz akasztva. A futár majd csak cserélje meg mindig a telit az üressel. A heti menü ára hétfőnként az éthordóban lesz. Csengetni nem kell, nem vagyunk otthon, mert túlórázunk.

- Jó napot! Szeretném lemondani az asztalfoglalásomat. A barátnőmnek azt ígértem, hogy egy drága étterembe viszem, de így inkább elviszem lángosozni.

- Elgondolkodtató, hogy milyen gyorsan le lehet nullázni a jó hírnevet. Eddig is etette valamilyen cég a minigólemet, azt sem tudtuk kicsoda, miért kellett a Gundelnek is beállni a diktátornyalók hosszú sorába? Vajon önként és dalolva? Hogy gondolhatták, hogy ez jó ötlet? Nyilván nem fognak tönkremenni a mi véleményünk miatt, de akkor is kár volt tönkretenni a renoméjukat. Eddig a Gundel névről a Szindbád jutott eszembe, mert több ponton is kapcsolódott hozzá. A jó étel és Latinovits, aki Gundel származék,valahogy összekapcsolódott a fejemben a két dolog. A régi, polgári világ utolsó bástyájaként. Most meg az összes Gundel a szervilizmust juttatja eszembe. A Takács is meg az étterem is. Kikérem magamnak.

- Az árképzésüket meg lehetne ismerni közelebbről? Hajléktalanoknak szeretnénk olcsón meleg étel adni és fontos a költséghatékonyság, Önöknek pedig nagyon megy ez.

- Tisztelt Vezetőség. Kérem, hogy vizsgálják meg az árképzésüket a várban lévő menzájukon. Az "A" menü ára 850Ft. De ha tételenként rakom össze a csülkös bablevest (300Ft) és a káposztást tésztát (360ft), akkor megúszom 660Ft-ból. Javaslatom csak annyi, hogy a bablevest csak menüben lehessen kérni a káposztás tésztával. Maradok őszinte árrajongójuk.

- Érdeklődnék! Amerikai pite is akciós, nem bírok ennyi férfi mellett dolgozni, gondoltam meglepem őket, almásat ha lehet, köszönettel. :) Szállítási hely, Somló Ajkától tizenöt kilométerre nyugatra. 

- Érdekelne a 300 forintos leves, ugyanis, ha nem kellene főznöm, több időm jutna teleszülni az országot!

- Én O1G menüt rendelnék, holnapra! 3 személy menne vacsorázni! Kérem, tegyék félre. (Ki ne hűljön).

- Azt hiszem ez egy tanulságos sztori, hogy egy régi jó brandet miért nem szabad politika közelébe vinni. mert lenullázódik. Egy nap alatt vége lett 100 évnek.

- Mióta önök főznek o1g-re, valahogy mintha pufibb lenne az arca, vizenyősebb a löttyedt hasa és butább a nézése. Érzésem szerint ez azért van, mert nem figyelnek oda kellőképpen a kalória- és sóháztartására.