EP-választás: Magyarországon a helyzet változatlan

Föld S. Péter 2019. május 26. 23:16 2019. máj. 26. 23:16

A választás Magyarországon egy olyan játékká fajult, ahol sok párt indul, és a végén mindig a Fidesz nyer. Most sem történt másként, mert valójában csak a politikai paletta egyik oldalán történt változás, a két oldal közötti erőviszonyok változatlanok maradtak. A kormányoldal egyedüli szereplője, a Fidesz, szokásához híven nagyot nyert, míg a másik oldalon „csupán” az ellenzéki pártok egymáshoz viszonyított pozíciói változtak: a DK és az MSZP helyet cserélt, az LMP helyére a Momentum lépett, a Jobbikra pedig jelen állás szerint nincs szükség, szélsőséges pártnak ott van a Fidesz.

Magyarország, tisztelet a kivételnek, arra szavazott vasárnap, hogy a jövőben is az legyen, ami most van. Vagyis, hogy a Fidesz, és személy szerint Orbán Viktor védje meg őket a migránsoktól. Akiknek persze eszük ágában sincs idejönni, mert nem akarnak nálunk és velünk lakni. Nem akarják elvenni a munkánkat és a kultúránkat, nem kívánják meg az asszonyainkat, viszont igen alkalmasak arra, hogy nem létező mumusként félelmet keltsenek a magyarokban.

Aki fél, védelemért fordul ahhoz, akitől biztonságot remél. Ezt ismerte fel Orbán, aki az összes magyar politikus közül a legjobban ért a lebutított Magyarország nyelvén.

Ez a nyelv egy olyan Magyarországé, amelynek nem polgárai, hanem alattvalói vannak. Boldog és elégedett alattvalói, tegyük hozzá, mert úgy tartják, hogy egy jóságos uralkodót választottak a fejük fölé. Olyan királyt, aki mindig tudja, hogy mi a jó, és mi az, ami nem az. Hogy ki a jó polgár, családapa, dolgozó, hazafi. És aki jó, annak megsimogatja a fejét, csökkenti a rezsijét, és ha még pacsit is ad, jutalomfalatokkal díjazza.

Magyarország arra szavazott, hogy Semjén Zsolt a jövőben még többet vadászhasson Svédországban. És persze nemcsak ott, hanem bárhol, ahol kedve tartja, és nemcsak rénszarvasra, de ha úgy adódik, jegesmedvére is lőhessen. A magyar adófizetők, ahogyan eddig is, a jövőben is fizetik majd ezeket a drága kiruccanásokat.

Magyarország arra szavazott, hogy Kósa Lajos, ne csak egy csengeri háztartásbelinek mondott szélhámos/stróman ezerháromszázmilliárd forintját kezelje, hanem az ország más régióiból is találhasson olyan embereket, akik jó pénzért becsaphatják őt.

Magyarország ara szavazott, hogy a legfőbb ügyész a bűnt ne üldözze, hanem pártolja, az adófizetők pénzéből működtetett közmédia pedig a mi pénzünkön a mi képünkbe hazudjon.

Magyarország nem a versenyre, hanem a mutyira szavazott. Nem a teljesítményre, hanem arra, hogy a Nemzet Veje és saját lábon álló neje tovább gazdagodjon, és Matolcsy Györgynek még a mostaninál is több unokatestvére lehessen, akiket bőkezűen támogat.

Magyarország még mindig beteg. Méreg került a szervezetébe, és ha még sokáig benne lappang, gyógyíthatatlanná válik.

Aki tud, imádkozzon Magyarországért!