Érdekli a világot a Borkai-ügy

HírKlikk 2019. november 7. 16:59 2019. nov. 7. 16:59

A nemzetközi sajtó rendkívül széles körben számolt be Borkai Zsolt lemondásáról, nem csupán Európában és Amerikában, még a Távol-Keleten is. A Der Standard emlékeztetett arra, hogy Borkait és a botrányát tették felelőssé a Fidesz viszonylag gyenge választási szerepléséért, illetve, hogy a botrányt kirobbantó videót közvetlenül a választás előtt egy névtelen blogger tette közzé.

A bécsi lap cikke az MTI alapján ismertette Borkai lemondó levelének a tartalmát, nevezetesen azt, hogy csak a jachtkiránduláson való részvételét ismerte be azzal, hogy azt saját zsebből fizette. Ugyanakkor tagadta a korrupciós vádakat.

Beszámol az írás arról is, hogy Borkait a korrupciós és szexbotrány ellenére újra megválasztották győri polgármesternek, igaz, viszonylag csekély többséggel, majd ezt követően a politikus kilépett a Fideszből.

Mindenesetre „a kormány megkönnyebbültnek látszott Borkai lemondása nyomán. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egy újságírói kérdésére imigyen kommentálta a hírt: „Heuréka!”

Borkai lemondása után 120 napon belül új választást kell tartani”, írta a Der Standard. Amelyhez hasonló szellemben számolt be Borkai lemondásáról a többi sajtóorgánum is.