Ész nélkül, Pécs nélkül?

Dr. Dávid Ferenc       2019. április 27. 20:21 2019. ápr. 27. 20:21

Bizony Isten, nem tudom eldönteni, hogy ki mondja a frankót! Mellár Tamás vagy a szövetséget kötő öt ellenzéki párt Baranya megyei szószólója. Ma úgy tűnik, hogy a Mellár úr nevével fémjelzett Mindenki Pécsért Egyesület nem favorizálja, nem támogatja tiszta szívvel az ötpárti ellenzéki koalíció önkormányzati jelöltjeit (beleértve a polgármesteri aspiránst is), sőt felmerült annak lehetősége is, hogy az Egyesület – a FIDESZ nagy örömére – minden önkormányzati tisztségre ellenfelet állít.

Bravó! Ezt megint sikerült jó elbaltázni. A végkifejlettől függetlenül rendkívül sokat ártottak egymásnak. Egy köztiszteletben álló egyetemi tanár és az őt a tavalyi parlamenti választáson eredményesen támogató választási közösség szavahihetősége, hitelessége és szándékainak komolysága kérdőjeleződött meg. Figyelem, ez nem csak pécsi ügy! 

Az Egyesület kontra helyi ellenzéki szövetség konfliktus ugyanis azt sugallja, hogy a felek nem a város vezetését akarják leváltani, hanem kizárólag egymást szeretnék jól megrugdosni. A pécsi polgárok le vannak sajnálva, valamilyen önkormányzatuk (és polgármesterük) pedig csak lesz. Eddig is volt, ugyan sokba került, de ez nem számít.

Ha már egyetemi városról beszélünk, akkor elővizsgán is minősíthetők a felkészületlen diákok. A személyi kérdések tárgyalása és közzététele „alaptantárgyra” elégtelen osztályzatot adok, és ugyancsak „karót” írok be az indexbe a szövetségi politika gyakorlata című szaktárgy esetében is.

A két szekunda, ha nehezen is, de még kijavítható!

Szégyen és gyalázat, hogy az ország és a politikai életünk jelenlegi állapotában egy meghatározó jelentőségű eseménye előtt nem egész fél évvel ilyen kisstílű acsarkodásnak vagyunk szemtanúi. Pesten persze praktikusan nem annyira érdekes, hogy ki keseríti meg a jövőben a pécsiek életét, de talán Önöknek uraim ott Baranya megyében fontos lehetne/lehetett volna. Egyébként meg mindannyiunk bizakodását is visszavetették! 

És engem nem érdekel, hogy ki a hibás, és az sem, hogy ki kezdte. Hatalmas károkat okoztak, de talán még van lehetőség korrekcióra. Haladéktalanul leülnek tárgyalni, egyezségre jutnak és közös nyilatkozatban:

  • elnézést kérnek a pécsi polgároktól,
  • sajnálatos malőrnek tekintik az elmúlt egy-két nap hibás kommunikációját és
  • nyilvánossá teszik azon személyek névsorát, amelyben az Egyesület és a helyi ellenzéki szövetség megállapodott.

 

Sokan fogjuk figyelni Önöket, vigyázzanak, mit mondanak, és mit tesznek! Csúnya, nagy bukás is lehet, és akkor megint jöhet az „utóvizsga”, mondjuk 2022-ben. És addig mi lesz?