Ezrével gyűlnek az aláírások Hadházy kezdeményezése mellett

Nagy András 2018. november 22. 08:03 2018. nov. 22. 08:03

Csak a főváros XVII. kerületében közel kétezer aláírást gyűjtött össze az MSZP helyi civilekkel közösen hazánk Európai Ügyészséghez való csatlakozásáért.

Mint Lukoczki Károly, a szocialisták helyi szervezetének elnöke szerdán a Sztárklikkel közölte, a mintegy 2000 támogató aláírást tartalmazó paksamétát már át is adták az országos kezdeményezést meghirdető Hadházy Ákosnak. Az MSZP-s politikus kérdésünkre közölte, ez csak az őszi termés, egy rövid decemberi ünnepi pihenő után januárban tovább folytatják a rákosmenti civilekkel, illetve a Párbeszéd helyi szervezetével közös aláírásgyűjtésüket.

A volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő kezdeményezésének célja, hogy a májusi európai parlamenti választásokig legalább egymillió támogató aláírás gyűljön össze a közös uniós ügyészi szervezethez való csatlakozásunk mellett. Ezzel a szervezők, de egyes elemzők véleménye szerint is igen erős nyomást lehetne gyakorolni az Orbán-kormányra.

Mint ismert, az Európai Unióban szinte egyedülálló módon a magyar kormány egyelőre hallani sem akar a főleg az uniós fejlesztési források körüli korrupció felszámolására létrejövő hatósághoz való csatlakozásról.