Farkasházy Tivadar: igen rossz szerdája lesz Orbán Viktornak

Nagy András 2019. március 20. 09:49 2019. márc. 20. 09:49

Orbánt most már a külföld is kiismerte, itthon persze továbbra is ugyanúgy fog hazudozni – mondja Farkasházy Tivadar. A humorista nem tippel a mai Néppárt-Fidesz meccsre, a lipcsei Orbánnak pont annyira fog drukkolni a holnapi szlovák-magyaron, mint a felcsúti Orbán ellen. Teddyt az aktuális közéleti hírekről kérdeztük.

Ma kiderül, néppárti marad-e a Fidesz, vagy végleg a népi demokratikus pártok sorsára jut. Ön mire számít?

Fogalmam sincs, de attól tartok, bárhogyan döntenek, igen rossz szerdája lesz Orbán Viktornak. Dombit a Lokiból én neveztem el Esőembernek, akkor adták Dustin Hoffman filmjét, itthon már nem nagyon vették be, de a külföldi bírók közül sokan. Orbánt viszont most már a külföld is kiismerte, itthon persze továbbra is ugyanúgy fog hazudozni, látva a rémes filmet és a sikerét, itt azt is elhinnék, hogy Kincsem eredetileg kutya volt, a birodalmiaktól pedig ő fog minket megvédeni Luke Skywalkerként. De ma nem lesz neki Nagyszerda.

Ha már a tippelésnél tartunk: csütörtökön Nagyszombat lesz, vagyis a válogatott lesz ott, hogy lejátssza az első selejtezős meccsét Szlovákia válogatottjával. Lát esélyt rá, hogy pontot, pontokat hozzunk haza a szomszédból?

Göröccsel találkoztam, s attól fél, amitől én, hogy nem volt semmiféle előmeccs, az amerikaiaknak túl messze van a kispadon ülni, viszont ebben a csapatban egy sokkal jobb Orbán játszik, de a salzburgi fiúnkat már korábban be kellett volna avatni. Esélyt nemigen látok, de ettől még szoríthatok, bár a 888 nevű dezinformációs központ most hívott, hogy megint a magyarok ellen fogunk drukkolni? Ezt már Stefka is kérdezte, aki életében három válogatott meccsen volt kinn, én meg háromszázon. Zárjuk rövidre, a lipcsei Orbánnak pont annyira fogok drukkolni, mint a felcsúti Orbán ellen.

Csütörtökön tüntetés lesz a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt. A célja, hogy megmutassák: "az akadémia nem pusztán tégla és habarcs”. Piti politikai zsarolással le lehet bontani egy 200 éve álló építményt?

Simán. A 888 előtte megírja, hogy Széchenyi magyarosított név, előtte Schwartz volt, mint Soros. S bemondják az M4-es összes meccsének a szünetében. De eszükbe sincs lebontani, Ráhel a férjével már rég kinézte magának, de Lőrinc is tarthatná ott a sok megmaradt fél disznóját. Lovászt pedig megkéri, hogy adja össze.

Meghalt Baló György.

Már nem emlékszem, Szöult vagy Barcelonát közvetítette frenetikusan itthonról. Miképpen a londoni és a philadelphiai Live Aid koncertet, s a szörnyű 9/11-et. Ott van magyarok millióinak az életében, több évtized legfontosabb pillanatainak felejthetetlen krónikásaként, számomra kitörölhetetlenül, vele olykor Európában és az annyira vágyott Amerikában érezhettem magamat, s még néztem köztévét. Ma ömlik ránk a hír, nem tudjuk, melyik elől kell elugrani, miért nem ad az Isten az ilyeneknek egy Jackpotot?