Fehér lufival Orbánék ellen

vazsu 2018. december 27. 07:07 2018. dec. 27. 07:07

Nem lankad a külföldön élő és dolgozó magyarok lelkesedése: folyamatosan kerülnek fel információk új demonstrációkról a Hazajöttünk túlórázni Facebook csoport hirdetőtáblájára, miközben egyre több fénykép ad hír arról, hogy a világ számos táján hogyan terjed az O1G motívum használata. Ma Hastingsban, 29-én Londonban, január 6-án New Yorkban lesz megmozdulás az Orbán-kormány ellen. S akik hazalátogattak? Azoknak ma estére „csoporttalit” hirdettek.

Ma este a budapesti bulinegyedbe terveznek összejönni egy Csoporttalira a Hazajöttünk Túlórázni Facebook csoport tagjai közül többen, akiket az ötlet kiagyalója azzal hív a sörözésre, hogy „Gyertek, beszélgessünk, találjuk ki hogy mit tudunk tenni ennek a rezsimnek a mielőbbi bukásáért!”.

Mint a felhívásban is olvasható: „Fantasztikus volt látni hogy milyen hatékonyan szerveztétek meg magatokat egy hét alatt a semmiből és mutattátok meg a világnak hogy a magyarok kiállnak a hazájukért, akkor is ha többezer kilométerre vannak otthonról. Rengeteg potenciál van ebben a csoportban és a magyar diaszpórában.”

És valóban, folyamatosan töltik fel ennek a bizonyítékait a csoport oldalára. A csoportnak egyébként már közel ötezer tagja van, s ünnepek ide, ünnepek oda, egyre másra jelennek meg újabb és újabb felhívások megmozdulásokra.

Jelenleg háromról már tudni, közte van a szombati londoni, amelyet fehér lufis tüntetésként hirdetnek a szervezők. Mint ismert, a fehér színt már hozzákötötték a mostani magyarországi megmozdulásokhoz (fehér sálat és sapkát viselnek sokan, főleg a szerepet vállaló politikusnők). Úgy tűnik, a fehér lesz a rabszolgatörvény miatt kirobbant sorozat szimbólum-színe.