Feszültség van a DK és a Momentum között Czeglédy Csaba szerződései miatt

HírKlikk 2019. november 9. 18:48 2019. nov. 9. 18:48

Erzsébetváros új vezetése a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával szerződött az önkormányzat folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre – írta meg az Index. A Momentum néhány órával a hír megjelenése után kiadott közleményében azt írja:

"Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja (...)  A helyzet pont olyan, mintha Orbán Viktor ügyvédjét, Bajkai Istvánt bízná meg átvilágítással a kormány – a DK ebben az esetben nyilvánvalóan fel lenne háborodva."

A párt felhívja arra is a figyelmet, hogy „Czeglédy Csabát már 2010 előtt – tehát a jogállamiság fokozatos lebontását és a bírói függetlenség felszámolását célzó első fideszes intézkedéseket megelőzően – is ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt”.

Az Indexnek nyilatkozott Niedermüller Péter. A VII. kerület vezetője azt mondta:

Természetesnek tartom, hogy az ügyvéd, a jogi képviselő egy bizalmi pozíció, éppen ezért én is azokkal szerződöm, akikben meg tudok bízni mind a szakmai kompetencia, mind pedig a képviselet szempontjából.

Maga Czeglédy Csaba az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni ezekről a megbízásokról, mint mondta, a közéleti tevékenysége teljesen nyilvános, de az egyébként Fodor Tímea által vezetett ügyvédi iroda tevékenységét érintő kérdésekben a kamara etikai szabályait betartva nem nyilatkozik.