Fidesz: a szocialisták szétverték az egészségügyet

HírKlikk 2019. április 17. 18:20 2019. ápr. 17. 18:20

A szocialisták kormányzása és pusztítása után van mit beavatkozni az egészségügybe, mert az összeomlás szélére juttatták a betegellátást.

A nagyobbik kormánypárt Korózs Lajos szocialista képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A politikus az egészségügy több területén is beavatkozást sürgetett, mivel szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ágazat.

A Fidesz reagálásában azt írta, a szocialisták kormányzásuk alatt 600 milliárdot vettek el az egészségügytől, eladósították, leépítették a kórházakat, csökkentették az orvosok, ápolók számát, nem gondoskodtak utánpótlásukról és megalázóan alacsony béréért dolgoztatták őket. Azt sem szavazták meg, hogy több mint 600 milliárddal többet költsön a kormány egészségügyre, mint a szocialisták 2010 előtt - írta a kormánypárt.

Közölték továbbá, hogy a Fidesz folyamatosan pótolja az ágazattól korábban elvett pénzeket, országszerte fejleszti a kórházakat és rendelőket, béremelést indított az orvosoknak és az ápolóknak, utóbbiak 2022-re átlagosan két és félszeresét fogják keresni annak, mint 2016 előtt.

Forrás: Hírklikk