Fidesz: Gyurcsányék egymillió embert tettek az utcára

HírKlikk 2019. augusztus 23. 18:12 2019. aug. 23. 18:12

Míg a Gyurcsányék elvettek a nyugdíjasoktól, addig a jelenlegi kormány ad - reagált Dunai Mónika fideszes képviselő a bejelentett kormányzati intézkedésekre.

A Fidesz Gyurcsányékkal szemben nem elvesz, hanem ad a nyugdíjasoknak és a közfoglalkoztatottaknak – közölte a fideszes képviselő pénteki sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a Fidesz-frakció támogatja a legújabb kormányzati intézkedéseket, a nyugdíjasoknak járó rezsiutalványt és a közfoglalkoztatottakat érintő foglalkoztatást ösztönző támogatást.

Kijelentette:

az a különbség a jelenlegi kormány és a 2010 előtti Gyurcsány-kormány között, hogy “mi nem elveszünk, hanem adunk” az embereknek.

A Gyurcsány-kormány sportot űzött abból, hogyan tudja megrövidíteni a dolgozókat, kisgyerekeseket, nyugdíjasokat. Egyhavi bért, illetve egyhavi nyugdíjat vettek el, miközben a gáz árát háromszorosára, az áramét kétszeresére emelték. Gyurcsányék egymillió embert tettek az utcára, és agyonadóztatták azokat, akik dolgoztak, és százezrek szemét szúrták ki segéllyel – sorolta a kifogásait Dunai Mónika.

Ezzel szemben a Fidesz-kormány azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság talpra álljon, és ennek eredményéből mindenki részesüljön. A gazdasági növekedés 5 százalék körüli, a rezsiutalvány és a foglalkoztatást ösztönző támogatás pedig azt szolgálja, hogy a növekedésből mindenki részesüljön – tette hozzá.