Fideszes aktivista vert meg egy Pest megyei tűzoltóparancsnokot?

Márkus 2019. február 24. 09:44 2019. feb. 24. 09:44

Az egyik Pest megyei település önkormányzati tűzoltóságának parancsnoka a közelmúltban felmondott. A távozás okát a kisváros helyi hírportálja szellőztette meg.

A hetihirek.hu közölte azt a névtelen levelet, amelyben arról tájékoztatták a szerkesztőséget, hogy a városi tűzoltóság decemberi évzáró vacsoráján az egyik tűzoltó bántalmazta saját parancsnokát.

Az önkormányzati tűzoltóság elnöke a település fideszes alpolgármestere, a helyi Fidesz elnöke, aki állítólag szemtanúja volt az eseménynek, ennek ellenére nem intézkedett, inkább eltűrte, hogy az egyébként is létszámproblémákkal küzdő testületet elhagyja egy tapasztalt szakember. Az oka pedig az, hogy az agresszív tűzoltó közismerten Fidesz szimpatizáns, amit nem is titkol.

A portál szerint a verekedő tűzoltónak korábban ittas vezetésért elvették a jogosítványát, ennek ellenére rendszeresen gépjárművel közlekedett, így csak idő kérdése volt, hogy újra lebukjon. A tűzoltó ezt valamiért a parancsnokával hozta összefüggésbe, és ezért ütötte meg dühében a vacsorán.