Fideszes bohóc ordibált az ellenzéki sajtótájékoztatón az MTVA előtt

Kardos Ernő 2019. szeptember 30. 12:18 2019. szept. 30. 12:18

Az ellenzéki képviselők Papp Dániellel, közismert nevén „a hírhamisítóval” találkoztak ma az MTVA épületében. A konzultáció után sajtótájékoztatót tartottak a köztelevízió épülete előtt, amit egy bohóc sapkás, piros orrú idős ember zavart meg.

Újra bementek a köztelevízió épületébe az ellenzéki képviselők, de ezúttal még arra sem kaptak ígéretet, hogy a közleményüket a jövőben beolvassák. Az MTVA épülete előtt tartott sajtótájékoztatón a Demokratikus Koalíció képviseletében Gréczi Zsolt elmondta, hogy amikor ma beléptek az épületbe, akkor megerősített biztonsági őrség fogadta őket. „Mint egy diktatúrában”- vetette közbe valaki.

Gréczi elmondta, hogy kevés esélyt lát arra, hogy az intézmény valóban közszolgálatként működjön, nem lát arra garanciát, hogy feladatának megfelelően a köztelevízió kiegyensúlyozott tájékoztatást biztosítson az önkormányzati választás előtt. Az MTVA ma a Fidesz propaganda szerve, amely nem vállalkozik arra, hogy megrendezzen akár egy Tarlós-Karácsony, vagy akár a nagyvárosok polgármester-jelöltjeinek vitáját. Gréczi lehangoltan közölte, hogy szerinte kiegyensúlyozott műsorkészítésről szó sem lehet, az intézmény folytatja a hírhamisítást.

A sajtótájékoztatót az elejétől zavarta egy bohócsapkás, piros bohóc-orrot viselő idős férfi, aki hangos ordítozással igyekezett lehetetlenné tenni a képviselők megszólalásait. A provokátor, kis labdával dobálózva időnként hangos üvöltözés kíséretében a földre vetette magát, a közönség hiába kérte, hogy engedje szóhoz jutni az ellenzéki parlamenti képviselőket. A hangzavarban többen közbekiáltották, hogy a fideszes munkaadói már biztos leállítanák a bohóc zavarkeltő akcióját, de az ősz hajú végig a helyszínen marad és üvöltözött. Nem is tagadta, hogy fideszes, és híve Orbán Viktornak.

Hadházy Ákos független képviselő elmondta, hogy végre tudtak beszélni Papp Dániellel, aki a bíróság elmúlt heti döntése után fogadta az ellenzéki politikusokat. Hadházy szerint azonban a delegáció képviselői által feltett kérdésekre nem válaszolt. Továbbá a hírhamisító nem közölte annak indokát, hogy a köz televíziójában a több millió ember által megválasztott ellenzéki politikusok miért nem szerepelhetnek. Hadházy szerint Papp Dániel a továbbiakban nem maradhat az intézmény vezetője, hisz a több millió magyar ember véleményét képviselő politikusokat figyelmen kívül hagyja. Emiatt az ellenzék október 23-án újra a köztévé épülete elé vonul, hogy tiltakozzon az agymosás, a kormánypropaganda, a diktatórikus hatalomgyakorlás ellen.

Majd Bősz Anett liberális képviselő arról beszélt, hogy megkérték Papp Dánielt: az ellenzékkel folytatott tárgyalásokról készült felvételt őrizzék meg, mert az jó szolgálatot tesz majd később a bíróságon vagy a történelem órákon. A képek egyértelműen megmutatják azokat az embereket, akik nem hajlandóak a választásokon egyenlő esélyt adni az induló pártok vezetőinek, ehelyett önként kiszolgálják a mai diktatórikus rezsimet.

Harangozó Tamás MSZP képviselője szerint az MTVA választási csalást követ el, ha nem teljesíti feladatát, és a továbbiakban sem számol be kiegyensúlyozottan a választási küzdelemről. Varju László DK-s képviselő is arról beszélt, hogy a köztelevízió vezetése súlyosan megsérti a médiatörvényt, ezért változtatnia kell jelenlegi tájékoztatáspolitikáján. Ezen kívül a köztelevízió – amely 90 milliárdos állami támogatással fenntartott intézmény - alaposan gyanúsítható a választások elcsalásában is. Varju azzal fejezte be a mai sajtótájékoztatót, hogy újra eljönnek az MTVA elé, hogy tiltakozzanak a diktatórikus tájékoztatás ellen.