Fideszes bosszú és leszámolás a Hír Tv-nél

HírKlikk 2019. április 2. 06:43 2019. ápr. 2. 06:43

Nincs szükség olyanokra, akik a G-nap után a Hír Tv-ben dolgoztak – idézte fel a Népszavának a csatornától hétfőn elbocsátott dolgozók egyike egy fideszes politikus indoklását, miért is küldtek el szinte mindenkit a televíziótól, miután az összeolvadt az Echo Tv-vel, s hivatalosan utóbbi hétfőn meg is szűnt. Persze a hivatalos indoklás nem így szólt, hanem csoportos létszámleépítésről, hiszen a két stáb egyesülése miatt túl sokan lettek.

A Népszava forrása szerint a Hír Tv szűk kétszáz fős szerkesztőségéből talán, ha fél tucatnyian kapnak lehetőséget a régi logó alatt, de az Echo Tv-sek által készített műsorokban. A többieket hétfőn rendelték be magukhoz a tévé vezetői – Répássy Bálint vezérigazgató és helyettese, Szikszai Péter –, s kevés kivételtől eltekintve mindenkivel közölték: május elsejéig él a szerződésük, de áprilisban már felmondási idejüket töltik, nem kell dolgozniuk.

A 2003-ban alakult Hír Tv 2015-ig előbb burkoltabban, majd a 2010-es kormányváltás után nyíltan a Fideszt támogatta, négy éve februárban, Simicska Lajos emlékezetes Orbán Viktor-ellenes kirohanása, a G-nap után erősen kormánykritikussá vált. A tavaly választások után aztán Simicskától Nyerges Zsolthoz, majd tőle Liszkay Gáborhoz, végül a kormánypárti médiumokat összefogó alapítványhoz, a KESMA-hoz került a tévé, nemrégiben pedig bejelentették, egyesül az Echóval, mely az összeolvadás után megszűnik.

– Amikor március közepén kiderült, áprilistól nem lesz Echo, már hallottuk, hogy meg vannak számlálva a napjaink – jegyezte meg a forrás. – De arra senki sem gondolt, hogy nagyjából mindenkit kirúgnak. Azt persze sejteni lehetett, hogy sok szerkesztőnek, ismertebb műsorvezetőnek mennie kell, de hogy a műszakot is elküldik… Egy operatőrnek vagy fodrásznak mi köze a tartalomhoz? De állítólag a Fidesznél többen teljes vendettát akartak: akik nem álltak fel a G-nap után, azokat el kell takarítani a szerkesztőség környékéről is.

Forrás: Népszava