Gréczy Zsoltot kitiltották az MTV épületéből 

HírKlikk 2018. december 17. 07:14 2018. dec. 17. 07:14

Hiába érkezett váltani képviselőtársait, Gréczy Zsoltot ma hajnalban kitiltották az állami média Kunigunda utcai épületéből. 

Négy testőr állta útját a DK országgyűlési képviselőjének, aki amikor be akart menni, kitaszigálták az ajtóból. Hiába mutatta fel képviselői igazolványát. Ez annál is inkább érthetetlen, mert a korábban bejutni akaró képviselőket beengedték.

Minden frakciótól vannak bent jelenleg is, be akarják olvastatni az ellenzék követeléseit. 
Az épületet kint és bent fegyveresek őrzik, négy tüntető is ott áll táblákkal. Az érkező munkatársakat egy oldalsó kapun engedik be.

Gréczy szerint nem lehet mostantól annyival beérni, hogy a rabszolga törvény ellen harcolnak. "Egyenesen kell beszélni. Az egész rendszerrel szemben kell állni és annak megbuktatását kell célul kitűzni" - mondta Hírklikknek, majd hozzátette:

"Az elmúlt napok és különösen a tegnap és az éjszaka megmuttta, hogy a rendszerrel semmilyen alku nem köthető. Az új cél nem egyik vagy másik törvény módosítása, hanem Orbán egész rendszerének megdöntése, új, tisztességes választás kiírása."

Az épületben tartózkodó Szanyi Tibor szocialista képviselőt is sikerült elérnünk telefonon, aki elmondta: mivel fegyveres biztonsági őrök állják útjukat, úgy döntöttek, hogy kihívják a rendőrséget, azzal az indokkal, hogy veszélyeztetve érzik magukat.

Forrás: Hírklikk