Gulyás: A gyermekek jogairól szóló napot néhányan összekeverték a gyermeknappal

HírKlikk 2019. november 21. 16:20 2019. nov. 21. 16:20

Gulyás Gergelyt kérdezték Jakab Péter (Jobbik) előző napi parlamenti akciójáról, amikor elfoglalta a kormányfő székét és többszöri felszólítás ellenére sem akarta elhagyni azt.

A tárca vezetője - aki a Fidesz országgyűlési képviselője is egyúttal - úgy reagált: a gyermekek jogairól szóló napot néhányan összekeverték a gyermeknappal. Úgy tűnik, az ellenzék egy jó részének a parlamentben gyermeknapot is tartani kell, amikor külön bemehetnek és bármelyik székbe beülhetnek - mondta. Azt, hogy Jakab Péter akciója a parlamenti fegyelmi jog szempontjából mit jelent, az Országgyűlés hivatott eldönteni - tette hozzá.

A minisztert kérdezték arról is, hogy 24 órája folyik a parlamentben az országgyűlési törvény, illetve a házszabály szigorításának vitája. Szavai szerint 24 óra elteltével valószínűleg az ellenzék újat mondani már nemigen tud. Kijelentette: a mostani szabályozás semmilyen új fegyelmi vétséget nem emel be, azt büntetik, ami eddig is büntetendő volt.

Amit egy munkahelyen senkinek nem engednek meg, az a magyar Országgyűlésben sem megengedhető - jelentette ki Gulyás Gergely, aki kitért arra is, hogy az Európa számos országában a szabályozás jóval szigorúbb.

Forrás: MTI/Hírklikk