Gulyás Gergely elárulta, hogy miért támadták meg a magyar törvényeket

HírKlikk 2019. július 31. 12:15 2019. júl. 31. 12:15

A távozó Európai Bizottság politikája bebetonozására törekszik, ezért támadta meg a magyar törvényeket, amelyek a migráció ellen hatnak - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely ugyanakkor elmondta, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke enyhítheti az unió megosztottságát. Közölte, a megválasztott elnök alkalmas arra, hogy jól vezesse a bizottságot, konszenzust teremtsen a tagállamok között, hogy jól meghatározza az unió közös értékeit és enyhítse a közösség megosztottságát.

Gulyás Gergely annak kapcsán beszélt erről, hogy csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök négyszemközti találkozón vesz részt Ursula von der Leyennel. Megerősítette: a magyar kormány továbbra is bizalommal van a megválasztott bizottsági elnök iránt.

Kijelentette azt is: a távozó bizottság láthatóan az eddigi politikája bebetonozására törekszik a hátralévő néhány hónapjában, ez látszik abból is, hogy megtámadta azokat a magyar törvényeket, amelyek a migráció ellen hatnak.

Forrás: MTI