Guy Verhofstadt Orbánnak: nem túl eredeti, Viktor!

HírKlikk 2018. november 30. 10:58 2018. nov. 30. 10:58

Célba ért, hiszen Guy Verhofstadt is felfigyelt a neki címzett, s arcképét használó, újabb kormányzati kampányra.

Az uniós liberális képviselőcsoport vezetője Twitteren azt írta:

 

„Nem túl eredeti, Viktor. Előbb Putyinról koppintottad a politikádat, aztán pénzt vettél el az EU-tól, most pedig tőlem lopsz kampányötleteket. Ennél jobbnak kell lenned 2019 májusában!”

Kovács Zoltán volt kormányszóvivő, immár a Magyarország nemzetközi kommunikációjáért felelős államtitkár szerdán jelentette be, hogy Guy Verhofstadt kisteherautóra szerelt plakátjával azonos módon válaszol a magyar kormány. A belga politikus azért rendelte meg a plakátot, mert korábban a magyar kormányzati kommunikációs gépezet személyesen őt támadta egyik saját – manipulált – videójával - írja a 168 Óra.

A plakáton, amelyet Kovács szerdán bemutatott, három kép látható azzal a kísérőszöveggel: „Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta, de Guy Verhofstadt azt mondja: nincsen migrációs krízis. Ez elképesztő!”

Az Euronews megnézte, honnan származnak a plakátra nyomott fotók, és kiderült: az egyik még 2014-ből származik, még az előttről, hogy az Európába irányuló migráció jelentősen felerősödött volna. Abban az évben július 19-én Párizsban zajlott egy palesztinok melletti tüntetés, amely erőszakba torkollott. A másik két fénykép 2016-os: az egyiken a július 14-én, Nizzában a tömegbe hajtó kamion, a másikon pedig a brüsszeli Zaventem repülőtér ellen március 22-én végrehajtott terrortámadás pusztítása látszik. Mindezek mellett pedig Verhofstadt fotója.

Forrás: 168 Óra