Gyíkembereket és ufókat népszerűsítő csatornát támogat a kormány

HírKlikk 2019. február 28. 07:41 2019. feb. 28. 07:41

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordul Kásler Miklóshoz, hogy kiderüljön, miért támogatja a kormány az összeesküvés-elméleteket terjesztő Hatoscsatornát.

Az EMMI-t vezető miniszter innen igazolta sajtófőnökét, és a csatorna kreatív igazgatójától több millió forint értékben rendelt videós tartalmakat. A kormányzati támogatással működő Hatoscsatorna többek között a "gyíkember" teóriát hirdeti és külön műsort szentel az ufóknak. A tévéadó egyik riporterét pedig korábban kuruzslásért és daganatos betegek megtévesztéséért ítélték el jogerősen.

Bősz Anett szerint az összeesküvés-elméletek népszerűsítése mellett a Kásler-féle minisztérium számos fontos szakmai ügyet blokkol. A Liberálisok politikusa szerint Magyarországon mielőbb be kellene vezetni az egységes szülészeti protokollt az anyák és gyermekeik védelmében. Hazánk ugyanis katasztrofális statisztikákat mutat ezen a téren. Az anyai halálozás veszélye 100 ezer főre vetítve közel háromszor akkora nálunk, mint az európai átlag. A csecsemőhalálozás mértéke pedig 1000 szülésre vetítve 16 százalékkal magasabb Magyarországon, mint Európában. Magyarországon az elmúlt években látványosan megnőtt a császármetszések és a koraszülések száma. 

Bősz Anett választ vár arra, hogy Kásler Miklós miért nem fogadta azt a civil szervezetet hivatalában, amelynek a célja, hogy mielőbbi és jelentős javulást érjünk el ezen a téren. A szülészeket, bábákat és dúlákat felvonultató Másállapotot a szülészetben a nemzetközi ajánlások alapján fogalmazta meg javaslatait, az EMMI kapuja azonban zárva maradt előttük.

Bősz Anett szerint az "gyíkember" és ufóhívők csatornája helyett inkább ezekkel a kérdésekkel kellene foglalkoznia az EMMI-nek a jövőben, hogy minél több egészséges gyermek születhessen Magyarországon.

Forrás: MTI-OS