Gyurcsány: elegánsan viselkedett Glázer Tímea, hogy nem kérte Borkai lemondását

HírKlikk 2019. október 12. 10:44 2019. okt. 12. 10:44

"Borkai Zsolt élete mocskos. A mostani kampány egy realista és őszinte kampány, ami bemutatja ennek az irtózatos hatalomnak a valóságos természetét" – mondta Gyurcsány Ferenc az ATV esti műsorában. A DK elnöke szerint a győri jelöltjük viselkedésében elegancia és méltóság volt megfigyelhető, mivel a botrány kirobbanása után nem követelte Borkai lemondását.

- Krug Emília: Most ön keményebben fogalmaz, mint néhány napja Dobrev Klára vagy akár a DK polgármesterjelöltje. Mi indokolja ezt a váltást?

Gyurcsány Ferenc: Senki nem akarta elhinni, hogy ez igaz. Borkai köztiszteletben álló ember volt. A mi jelöltünk, Glázer Tímea 15 éve ott van ebben a városban. Egyébként tisztelte Borkait.

Képzelje el, hogy ott van egy ikon, egy jónak tartott városvezető, egy olimpiai bajnok és elkezdi ezt látni... hogy a csudában viselkedjen első pillanatban, amikor egyébként tudja, hogy nem ő az esélyes? A győriek többsége Borkait támogatja. Nem akarja a választóit bántani. Csendben marad, kivár…

Aztán egyszer csak azt mondja, ha ez igaz, ez borzalom, és nyilván ez Klárára és Tímeára is igaz.

- Na, jó. De Glázer Tímea még ma is úgy nyilatkozott, hogy ő nem kéri Borkai lemondását, amit már Tarlós is megfogalmazott.

Nagyon nehéz helyzetben van ilyenkor egy politikus, hogy mit kell hasonló szituációban mondani.

- Egy ellenzéki politikus egy ilyen helyzetben?

Azt, hogy „mondjon le!”, Magyarországon először Torgyán József üvöltözte a kilencvenes évek közepén. Mára elkopott. Én ebben az ő eleganciáját, méltóságát láttam.

- A DK a legvehemensebb ellenzéki párt volt eddig. Ezt hirdette magáról.

De ez egy végtelenül bonyolult történet. Ez arról arról szól, hogy megváltoztathat mindent Magyarországon. Emlékezni fogunk erre a pillanatokra 10 év múlva is, mert szerintem a Fidesz Vaterloojának a kezdete. A szívükbe hatolt, mert minden, amit eddig mondtak és képviseltek: hazugság.