Gyurcsány Ferenc hazugsága

Gömöri 2019. június 9. 07:35 2019. jún. 9. 07:35

Az elmúlt napokban kiélesedett a vita azzal kapcsolatban, hogy mennyire volt etikátlan, ahogy a DK minden egyeztetés, tájékoztatás nélkül bejelentette Kálmán Olga indulását. Gyurcsány Ferenc azzal igyekezett tompítani a helyzetet az ATV egyik riportjában, hogy állítólag egy héttel korábban felhívta Karácsonyt, hogy jelezze, a korábbi megállapodástól eltérően, saját jelöltet fognak indítani vele szemben.

Azt, hogy valóban beszéltek-e telefonon, csak ők ketten tudhatják, azonban itt más probléma van... Gyurcsány Ferenc (május 27-én) a sikeres EP-választást követően Rónai Egon vendégeként az ATV-ben a következőket mondta:

"Szavunkat adtuk sok héttel ezelőtt. (...) Karácsony Gergely négy párt támogatásával lett jelölt. Aláírtunk egy megállapodást: DK, Momentum, MSZP és Párbeszéd. Én arra szeretném rábeszélni a saját kollégáimat, értsék meg, ha most elkezdődik egy vita - mindjárt június eleje van -, nem segít minket a végső célban, hogy Budapestnek új főpolgármestere legyen. Vannak pillanatok, amikor nem fontos a pártérdek. Kiszámítható politikát és magatartást kell folytatni. Ha ez a kultúránk, akkor azt fogják mondani: ezek alkalmasak vezetni az országot, ezek megbízható fickók."

Ezzel szemben Kálmán Olga indulásának bejelentése június 6-án, közel másfél héttel azután történt, hogy a DK elnöke a fenti nyilatkozatot tette. Ezek szerint, ha fel  is hívta Gyurcsány Ferenc Karácsonyt, szinte ezzel a nyilatkozattal egyidőben kellett, hogy megtörténjen. 

A politikusoknak meg kellene végre érteniük, hogy nekünk, ellenzéki szavazóknak nem az a fontos, hogy egymás között hogyan egyezkednek, hiszen mindenki előtt világos: a szétaprózódott ellenzék csak kompromisszumok révén adhatja össze erőit. Azonban az már számunkra is lényeges, hogy bízhassanak egymásban, és mi is bízhassunk bennük, hogy rövidtávú politikai érdekektől vezérelve ne csapják be versenytársaikat.

Azt viszont egyenesen kikérjük magunknak, hogy ekkorát hazudjanak a képünkbe, ugyanis minket, választópolgárokat nem hívott fel senki, hogy vigyázat: mától más az igazság.