Ha a Fidesz sokat szórakozik, kiszúrhat a rászoruló, szegény gyerekekkel

HírKlikk 2019. október 23. 11:38 2019. okt. 23. 11:38

A jó hír az, hogy az EMMI közleményben tudatta. az október 28-tól november 1-ig tartó őszi szünetben is finanszírozzák a rászoruló gyerekek ebédjét. Helyes. A közlemény így folytatódik: "megszervezése az önkormányzat feladata". Ez is rendjén volna, ha minden önkormányzatot hagynának működni. De például Budapesten több helyen (az I., a IV., a VIII. és a IX.kerületben) az utolsó percben beadott kifogásokkal megakadályozták az új polgármesterek hivatalba lépését. (Ezért nem alakulhatott meg eddig a fővárosi közgyűlés sem.)

Tegnap a Fővárosi Választási Bizottság alaptalannak ítélte a kifogásokat. Ez ellen 3 napig fellebbezhetnek, és újabb 3 nap, amíg a bíróság dönt. Addigra épp itt az őszi szünet, és az exlex állapotban sok helyen áll a hivatal.

Pláne, ahol az aláírásra jogosult vezetők jó része a piszkos ügyek kiderülésétől félve fejvesztve távozott, mint például Újpesten vagy részben Józsefvárosban. (Érdekes lesz nézni, hogyan helyezik majd el őket cinkosaik a kormányhivatalokban.)

Ha a helyi Fidesz sokat szórakozik még az időhúzással, nem az új polgármesterekkel szúr ki -azok előbb-utóbb dolgozni kezdhetnek-, hanem például a rászoruló szegény gyerekekkel. Megéri, urak?