Hadházy: a Fidesznek csak választási csalásra kellenek a romák

HírKlikk 2019. augusztus 19. 14:10 2019. aug. 19. 14:10

Vesztegetéssel vádolják az ORÖ elnökét, szeptemberben a vádlottak padjára ültetik Balogh Jánost, írta meg a 24.hu. Egy titkokban rögzített hangfelvétel buktatta le, fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni egy vállalkozóval.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában hangsúlyozta: ez az ORÖ-elnök nem az az ORÖ-elnök, nem Farkas Flóriánról van szó, hanem egy olyan emberről, akit az ő nyomására neveztek ki. Nem is a sokmilliárdos Híd a munka világába program miatt vádolták meg, amelyben 4 éve „nyomozgatnak”, hanem egy ahhoz képest piti, hárommilliós csalásért.

Ez is jellegzetes ügy, mert kampánypénzek ellopásáról van szó. Hadházy szerint jól mutatja egyébként ez a hangfelvétel is, hogy mire kellenek a romák a kormánynak: arra, hogy a választásokon lehessen velük csalni. Maga Balogh János esete azt is mutathatná, hogy milyen hatékonyan működnek a bűnüldöző szervek, de valójában annyi történt, hogy túl nyilvánvaló volt a hangfelvétel és tenni kellett valamit.

A roma önkormányzatnál az utóbbi időben nem voltak botrányok, ez azért lehet, mert nem kapnak már európai uniós forrásokat, és ez baj, mert a romák felzárkóztatására szükség lenne. Van azonban sok tucat „kamu” roma szervezet, amelyeknek nem milliárdokat, hanem 10-100 milliókat ad a kormány, és ezek a pénzek tűnnek el.

Az Út a szakmaválasztáshoz című másik programról is beszélt Hadházy Ákos: ebben elmondása szerint egy Odrobina László nevű államtitkár egy már lezárt projekt terhére osztogatott pénzeket azoknak a roma önkormányzati képviselőknek, akik Farkas Flóriánhoz hűek voltak, és „ez is vesztegetés”.

Hadházy szerint Farkas Flóriánnak elég nehéz lesz megúsznia. Eléggé a háttérbe vonták, már nem miniszterelnöki biztos, nem ORÖ-elnök, nem szerepeltetik, ezt vélhetően megtiltották neki. Van egy lezárt OLAF-vizsgálat, amely megállapította a csalásokat, ha nem lesz következménye, akkor az európai adminisztráció lobogtathatja ezt az ügyet. Lassan már nem lesz olyan újság, tévé, rádió, így ha esetleg el is viszik bilincsben Farkas Flóriánt, arról nagyon sok ember nem fog értesülni.

Forrás: Klubrádió