Hadházy: Papp Dániel leírta a NER lényegét

Nagy András 2019. február 5. 13:54 2019. feb. 5. 13:54

Hadházy Ákos szerint egészen addig nem kell komolyan venni a hatalom hűbéreseinek abszurd megnyilvánulásait, amíg a Fidesz nem kívánja kivezetni hazánkat az unióból. A független országgyűlési képviselő Papp Dániel Kövér Lászlónak írt panaszára, valójában a NER lényegét leíró levelére reagált.

Panaszlevélben ecseteli Kövér László házelnöknek Papp Dániel, milyen anyagi károkat okoztak az ellenzéki képviselők tavaly év végén a közmédia Kunigunda úti székházában – derült ki. Az MTVA hírhamisító vezérigazgatója szerint összesen 23 millió forintra rúg ez az összeg.

Hogy okoztak-e, és ha igen, mekkora kárt okoztak az ellenzéki képviselők, meg egyáltalán: ki szenvedett valójában veszteséget a történtek során, a mostani levél szempontjából szinte mellékes is – reagált a hírre a Hírklikknek Hadházy Ákos, az MTVA-nál szervezett ellenzéki tiltakozások egyik főszereplője.

A lényeg itt ugyanis az, hogy ez a levél megíródott, és mindent elárul a NER állapotáról és működéséről – mondja. „Ez a levél jól mutatja az egész rendszernek az abszurditását” – fogalmazott megkeresésünkre. „Igaz, Papp Dánielnek nem ez a legabszurdabb levele, hanem az, amit a mi korábbi kérdéseinkre adott válaszait tartalmazza” – tette hozzá, amiben például arra panaszkodik, hogy mennyire félnek, amikor a közmédiánál megjelenik két ellenzéki képviselő.

Hadházy Ákos szerint, ha egy külföldi, akinek nincsenek naprakész információi a magyarországi helyzetről, de látta, mit történt tavaly év végén az MTVA székházánál, és csak ezt a két kordokumentumot elolvassa, rögtön képbe kerül a rendszer abszurditásáról és félelmeiről.

Magáról a 23 milliós összegről egyébként Hadházy a Hírklikknek úgy nyilatkozott, nem tudja, hogyan jött ki Pappnak ez a szám, ugyanis csak az a rács, amit az ő távoltartásukra szerzett be az MTVA tavaly év végén, a közbeszerzési nyilvántartás szerint mintegy 30 millióba került. Erről ezek szerint megfeledkezett a vezérigazgató, de hát ott, ahol évi 90 milliárd forintból gazdálkodnak, biztos ez is benne lehet a pakliban – fogalmazott.

Azt pedig, hogy mi lehet a levél nyomán, ma csak találgatni tudja. Elméletileg elképzelhető, hogy Kövér László komolyan veszi Papp panaszait, és továbbítja azt valamelyik állami hatóságnak. Azonban Hadházy szerint egyelőre az ilyen megnyilvánulásoknak inkább kommunikációs célja van, amelyekkel a fideszes szavazóknak akarnak üzenni.

Még mindig nincs Magyarországon olyan bíróság, amely egy ilyen abszurd állításoknak helyt adna. Persze mindjárt komolyabb lesz egy-egy ilyen levél például, amint megpróbálják kivezetni az Európai Unióból az országot. Erre egyébként most már egész komoly jelek is vannak. Érdemes meghallgatni, mit pedzegetnek újabban a kormánypárti megmondogató emberek a fideszes médiában – hívta fel a figyelmet egy igen lényeges dologra.

Végül, Hadházy emlékeztetett, hogy durván két héttel ezelőtt maga is levelet küldött Kövér Lászlónak, amiben arra a kéri az országgyűlés fideszes elnökét, hogy világosítsa fel őt, hogy mi a teendője, amikor egy nyilvános közintézménybe a képviselői igazolványa felmutatása ellenére sem engedik be. A levélre még érkezett válasz.