Hatalmas a nyomás a Momentumon

HírKlikk 2019. október 12. 09:44 2019. okt. 12. 09:44

Ha szóviccelni szeretnék, azt mondanám, eljött a Momentum nagy momentuma. Az ellenzéki együttműködés pártjai közül ugyanis ők azok, akiknek a szavazóbázisa talán a legnehezebben mozgósítható.

Nem véletlen, hogy a párt prominensei nagyon kemény kampányhajrába kezdtek, mert valószínű, hogy a közvéleménykutatások „bizonytalanjai” között szép számmal találhatóak az ő szimpatizánsaik. Márpedig a mostani helyzetben, amikor Karácsony Gergely és Tarlós István gyakorlatilag egyformán állnak, egyáltalán nem mindegy, hogy a momentumos bizonytalanok elmennek-e szavazni.

Afelől nincs kétség, hogy a Fideszre nem szavaznak. A kérdés az, hogy félre tudják-e tenni elvi fenntartásaikat, és hajlandóak lesznek-e úgy szavazni a közös ellenzéki jelöltekre, hogy nem feltétlenül értenek egyet az összes partnerrel. Ez most ugyanis nem lehet elvi kérdés számukra. Illetve dehogynem: éppen most kell meghozniuk egy nagyon fontos, elvi kérdéseken alapuló döntést. A többnyire fiatal, ebből fakadóan sok minden ellen lázadó szimpatizánsoknak azt kell eldönteniük, hogy ki vagy mi ellen a legfontosabb lázadni. Mert most ők a mérleg nyelve...