Herczeg: a nagy ruszkiüldöző Orbán

Nagy András 2019. június 28. 13:39 2019. jún. 28. 13:39

Az 1972-es csillebérci úttörőtáborra emlékezteti Herczeg Zoltánt, hogy az idei VOLT fesztiválon nem csak a könnyűzene terjed, de a Fidesz-propaganda is ömlik a bulizókra. A divattervező újabb vitriolos posztjában arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben a kormányzati média Orbán „Ruszkiüldöző” Viktor kultuszának építésével van elfoglalva, az ország újra Putyin p…csén lóg, épp az ő hathatós segítségével.

A nagyszínpadon például folyamatosan nyomják a kormány ’89-es videóját, amivel csak az a baj, hogy hivatalosan a rendszerváltásról szól, valójában azonban kizárólag Orbán Viktor történelmi tetteit hivatott ünnepelni. De az idei VOLT nem csak emiatt marad emlékezetes: a fesztivál területén random elhelyezett, kettéfűrészelt Trabantok mellé ízlésesen elhelyezett Orbán-idézeteket is kapnak a látogatók.

Erre reagálva írta az ismert divattervező és civil aktivista a Facebook-oldalán, hogy „Büszke népünk győzni fog!”. Herczeg Zoltán úgy folytatta, hogy „senki ne is foglalkozzon vele, hogy ez alatt a büszke 30 év alatt Ausztria pöcegödréig se jutott az ország a kedves vezetőivel, hogy egy vidéki Tesco pénztáros még mindig a kinti fizu ötödét-tizedét keresi, hogy újra Putyin löttyedt p…csén lóg az ország a nagy ruszkiüldöző Orbán hathatós közreműködésével.

Herczeg szerint az se zavarjon senkit, hogy egy 8 általánost végzett gázszerelő a leggazdagabb magyar lehet néhány év alatt, ha a miniszterelnök szomszédja.