Herczeg Zoltán: Orbánék 10 millió forintokért akarnak rabszolgákat vásárolni

Nagy András 2019. február 19. 14:14 2019. feb. 19. 14:14

Orbánék most 10 millió forintokért akarnak rabszolgákat vásárolni, mert rendes melós lassan már nem marad az országban. A Fidesz az embereket csak munkaerőnek, rabszolgának tekinti, akik gürizhetnek majd a haveri oligarcha-cégeknek. Az ismert divattervező ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét. Interjú.

- Nyilván hallottad, hogy kollégád, Náray Tamás külföldre költözik - te jártál már ilyen cipőben, voltál hasonló helyzetben. Milyen érzés külföldön kezdeni új életet?

- Akkortájt nekem az ország gazdasági és erkölcsi állapotával volt problémám, és azért mentem ki, hogy egy új világban próbáljam meg ugyanazt a tehetséget kamatoztatni, ami itthon kevésbé kamatozott éppen. Pontosan én nem tudom, hogy Tamás miért ment el, de meg tudom érteni, hogy így döntött, mert ez az ország ma nem ilyen érzékeny művészembereknek való, mint ő vagy én. Ez az ország jelenleg pusztítja a szellemet, elpusztítja az erkölcsöt, a jóakaratot, a jó szándékot, a tehetséget. Azt gondolom, írtó nehéz ebben a közegben kultúrembernek megmaradni.

- Az biztos, hogy már több mint 600 ezren léptek Náray Tamás útjára. Megállíthatja-e a népességfogyást az újonnan bejelentett Orbán-csomag?

- Ezek a bejelentések semmire nem alkalmasak, pláne arra nem, hogy megállítsák a magyarokat.

- Miért?

Az éhező embernek hálót kell adni, és nem halat, hogy megtanuljon halászni, de ez a kormány még csak nem is halat ad, hanem elrághatatlan gumicsontot, mert a tízmillió forintokat így vagy úgy, de kamatostul vissza kell majd fizetni, és sokan fognak sajnos ugyanúgy járni, mint a devizahitelesek, mert 3-4 gyereket sokan nem lesznek képesek eltartani a hátukon egy hitellel ebben a posvány jövőképben. Mindegy, mennyivel támogatják a jövendő nagy semmit a mában.

- Szóval hálót kellene adni. Például szociális hálót?

- Értelmes, hasznos munkát és normális, európai szintű megélhetést kell adni az embereknek, meg pozitív, kiszámítható jövőképet. És ha már itt tartunk, igazságos újraelosztást, mert ma egy tolvajságon, gonoszságon, kapzsiságon és irigységen alapuló rendszert látunk. Amíg a mostani szellemi és erkölcsi fertő marad, 100 milliós hiteleket is osztogathatnak, senkinek nem lesz gyomra gyereket nemzeni. Orbánék most 10 millió forintokért akarnak rabszolgákat vásárolni, mert rendes melós lassan már nem marad az országban, ahol a Fidesz az embereket csak munkaerőnek, rabszolgának tekinti, akik gürizhetnek majd a haveri oligarcha-cégeknek. Ez a 10 millió forintos pénzosztogatás semmi másra nem jó, csak arra, hogy a feudális, hűbéri viszonyokat konzerválja. Hitler és Mussolini pont ugyanígy csinálta anno.

- Hogyan lehet Orbánékat megállítani, és az egységesülő ellenzéki pártoknak milyen szerepe lehet ebben?

- Csak egy erős, érett, felnőtt módjára gondolkozó civil társadalommal. Ha az embereknek elegük lesz, kinyitják végre a szemüket a világra, és elkezdenek látni, gondolkodni, akkor lesz itt változás. A jelenlegi ellenzék számomra tavaly tavasszal leszerepelt, vérszegény és fantáziátlan látványpolitizálás folyik a részükről, nem foglalkozom velük.

- Pártok nélkül demokratikusan nem lehet kormányt váltani.

- A parlamenti demokráciának nevezett valami napjainkban egy ellenkezőjére kifacsart rendszer. Amiben ma már kizárólag hazugságokkal, dezinformációkkal és töménytelen féknyúzzal lehet hatalomhoz jutni. Ebben a rendszerben egy öntudatos állampolgárnak is arra megy el a legtöbb energiája, hogy kiszűrje valahogy az igazi valóságot.

- Mire lenne szükség helyette?

- Például blokklánc alapú, minimum érettségihez kötött internetes szavazás, ahol a felvilágosult polgárok igazságos vezetőket választhatnak maguk közül. Szavazzon az, akinek van értelme, tudása, mert amíg egy 10 milliós országban 2-3 millió embert teljesen meg lehet hülyíteni, addig nagyon nagy a baj. 

- Tartod még a kapcsolatot a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki mozgalommal?

- Nagyon hiszek Márki-Zay Péter személyiségében, az általa vallott keresztényi hitvallásban és erejében. Drukkolok a Péteréknek, akik azt a célt tűzték ki, hogy az ország mind a 3200 településén egy jelölttel induljanak Orbánék ellen. Ez egy óriási, de kivitelezhető cél, ha az összes párt félreteszi végre a maga piti érdekeit, és elfogadja végre, hogy nincs MSZP-érdek, Jobbik-érdek, LMP-érdek meg DK-érdek, hanem kizárólag magyar érdek van. Civil aktivistaként továbbra is támogatni fogom az ország sorsát ténylegesen jobbító szándékokat, törekvéseket. Ezt teheti egyébként minden igaz szívű magyar civil, lehet utánozni, itt a példa.