Hiába kért távoltartási végzést volt férje ellen a Tamásiban meggyilkolt nő

HírKlikk 2024. március 27. 20:15 2024. márc. 27. 20:15

Néhány hete elutasította a bíróság a kedden Tamásiban meggyilkolt asszony távoltartási kérelmét – tudta meg az RTL Híradó.

Kora reggel egy fiatal férfi telefonált a rendőröknek, hogy a külön élő apja késsel megszúrta az anyját. Perceken belül megérkezett a segítség, a nő életét azonban nem tudták megmenteni. A 49 éves volt férj a háznál megvárta a rendőröket – hangzott el az RTL Híradójában.

A csatorna információi szerint a férfi kihallgatásán beismerte a gyilkosságot. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, amiről csütörtökön dönt a bíróság. 

A környékbéliek kedves nőnek ismerték az áldozatot, a férfit pedig agresszívnek, magának valónak.

Négy évvel ezelőtt februárban vették először őrizetbe a férjet, mert megromlott kapcsolatuk miatt folyamatosan azzal fenyegette feleségét és annak új párját, hogy megöli őket. Egyik alkalommal közös, 17 éves fiuk segítségével egy székhez kötözte a nőt, hogy megfélemlítse. A rendőrök akkor a házkutatáson éles fegyvert is találtak. Letartóztatták, a bíróság pedig börtönbe küldte a férfit. Néhány hete szabadult. 

A Híradó úgy tudja, volt felesége 60 napra megelőző távoltartást elrendelését kérte. Az ügyészség ezt indokoltnak tartotta, a Tolna megyei törvényszék azonban elutasította a kérelmet.

A Híradó kereste a bíróságot, hogy ezt milyen indokkal tették, de azt írták, nem adhatnak tájékoztatást. Az eset körülményeit a Tolna megyei RFK bűnügyi osztályán, emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban vizsgálják.

 

Forrás: rtl.hu