Hollik: Visszavág a magyar kormány a Verhofstadt-féle plakátkampányra

HírKlikk 2018. december 3. 09:35 2018. dec. 3. 09:35

A kormány senkinek sem tud törvényfelettiséget vagy törvényen kívüliséget biztosítani – így reagált Hollik István az ECHO TV Jó reggelt című műsorában arra reagálva, hogy sajtóhírek szerint Budapestről Bécsbe költözik. A kormányszóvivő arra is reagált, hogy mobil óriásplakáton üzentek Orbán Viktornak az európai liberálisok Brüsszelben, de a magyar kormány most válaszkampánnyal készül a támadásra. 

Hollik István a CEU ügyével kapcsolatban megismételte azt a kormányzati álláspontot, hogy a magyar törvényeket be kell tartani, s amely intézmény ezt nem teszi, az nem működhet Magyarországon. A politikus szerint továbbra sincs kőbe vésve, hogy a CEU elhagyja Magyarországot. 

"Az egyetemnek volt egy maga által szabott határideje, amivel megpróbálta zsarolni a kormányzatot, a törvényben ez a határidő természetesen nem szerepelt. A törvényben két feltétel szerepel, azokat a Soros-egyetem a mai napig nem teljesítette "– mutatott rá a kormányszóvivő. 

A műsorvezető kérdezte Hollik Istvánt arról a plakátkampányról is, amit Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője indított Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben. A lejárató akcióval kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta, a kampánnyal Verhofstadt megnyitotta az európai parlamenti választások politikai csatáját. 

A kormány tervei szerint lesz válaszlépés a Verhofstadt-féle plakátkampányra, egy hasonló autó fog útra kelni Brüsszelben. Hollik István közlése szerint a héten tájékoztatni fogják a közvéleményt a részletekről. 

Forrás: Hírklikk