Honvédelmi Minisztérium: a beteg nem a műtét előtt halt meg, hanem utána

HírKlikk 2018. december 7. 05:31 2018. dec. 7. 05:31

Kikérte magának a Honvédelmi Minisztérium, hogy a HVG az egyik cikkében azt állította, hogy a Honvédkórházban egy beteg meghalt, mielőtt megműtötték volna. Közleményükben alaposan helyretették a dolgokat. Azt írták: a beteg a műtét után halt meg...

A minisztérium által kiadott közlemény azt írja, hogy a "HVG-ben megjelent szenzációhajhász cikkében egy, a közösségi médiában megjelent bejegyzésre hivatkozik, de abból is csak bizonyos, negatív tartalmú részleteket emelt ki.

A közelmúltban, a Honvédkórházban a szakmai ellátásban résztvevők részére is sajnálatosan bekövetkezett haláleset semmilyen összefüggésben nincs a betegen végzett radiológiai vizsgálatokkal és az sem fedi a valóságot, hogy a beteg szakemberhiány miatt halt meg. Gyógykezelése és ellátása a szakmai szabályok szerint történt. 

Mindazonáltal a páciensnek olyan betegsége volt, amelyet az orvostudomány jelenlegi állása szerint rendkívül nehéz felismerni, így gyógyítani is. 

A hvg.hu újságírója a szenzációhajhászattól elvakulva azonban még a közösségi portálon közzétett bejegyzést sem olvasta el alaposan, vagy ha mégis, azt szándékosan elferdítette. 

Azt állítja, hogy a beteg, már a műtétet sem élte meg. Ezzel szemben az igazság az, hogy a páciens a műtétet követő napon vesztette életét."

Forrás: Hírklikk