Hunvald viheti győzelemre a Fideszt

Kardos Ernő 2019. szeptember 23. 13:21 2019. szept. 23. 13:21

A világhálón Hunvald György elhatárolódott kampánystábjának rasszista kijelentése miatt. Ugyanakkor továbbra sem válaszolt nyíltan arra az ellenzéki javaslatra, hogy a friss közvélemény- kutatás alapján döntsék el: ki legyen a VII. kerület polgármesterjelöltje. Korábban Niedermüller Péter már jelezte, hajlandó részt venni a megmérettetésen, s ha alulmarad, akkor visszalép. Hunvald azonban a civilek javaslatára nem is reagált, illetve úgy tért ki a válasz elől, hogy nyilvános vitára hívta ki Niedermüller Pétert, és Moldován Lászlót, aki nemrég még az LMP-ben politizált.

Hunvald György tehát úgy tűnik, egyelőre elutasítja a civilek javaslatát, amely szerint egy friss közvélemény-kutatás alapján dönthetnék el, hogy ki legyen a kerületben a Fidesz kihívója. Az éleződő kampányban ugyanis előválasztásra már nincs lehetőség. A jelöltek teljes gőzzel kampányolnak, de az már teljesen világos: ha valamennyi ellenzéki versenyben marad, akkor a Fidesz jelöltje lehet a kerületi polgármester. Miközben az ellenzék támogatottsága a kerületben ma lényegesen nagyobb, mint a kormánypárté.

A nyilvánosságra hozott civil javaslatot egyébként Niedermüller elfogadhatónak tartja, s azt nyilatkozta portálunknak, hogy ha a korábbi polgármester, Hunvald György lenne a népszerűbb, akkor javára azonnal visszalépne. A civilek délig várják Hunvald György válaszát, de ő a látszat szerint visszautasítja az ajánlatot. Ugyanis a közvélemény-kutatás helyett Hunvald egy nyilvános vitát ajánl, mint írja: a következő napokban inkább azzal foglalkozik, hogy versenytársait rábírja a nyilvános vitára.

A javaslatból az nem derül ki, hogy a vita után milyen egzakt számítás alapján hirdethetnének győztest. Tehát továbbra sem egyértelmű, hogy ki lenne a VII. kerületben a Fidesz kihívója. Az ellenzék marakodására az is jellemző, hogy kölcsönösen a Fidesz szekértolóinak nevezik egymást.

Facebook posztjában Hunvald György reagált arra is, hogy a kampányban részvevő egyik aktivistája durván, zsidózva küldte el Gulyás Mártont, aki riporterként azt tudakolta: milyen forrásból finanszírozzák a kerületben a szétosztandó krumplit. Mint Hunvald leszögezi: semmilyen formában nem elfogadható számára a cigányozás, zsidózás, mindenféle rasszista megnyilvánulástól elhatárolódik. A Facebookon megjelenő video tartalmát nem vitatja, de mint írja: a vele, a neki dolgozó emberektől sem tűri el a rasszista kijelentéseket. Viszont arról nem írt semmit, hogy a zsidózót elbocsájtotta volna a stábjából.