Így gyűlöld a magyarodat!

Föld S. Péter 2019. március 10. 19:06 2019. márc. 10. 19:06

Már azt hittem, Troll úr beteg, vagy érdemei mellett, más fontos beosztásba helyezték. De nem, él és virul. Ezt onnan tudom, hogy néhány napja újra jelentkezett, s mintha mi sem történt volna, ott folytatta, ahol abba sem hagyta.

Fontos ügyben írt ezúttal, azt kérdezte tőlem, hogy miért gyűlölöm a magyarokat. Pontosabban: úgy kérdezte, hogy miért gyűlöljük mi a magyarokat. Vagyis, Troll úr nem feltételezi rólam, hogy én egyedül is képes vagyok gyűlölni valakit, magyart, vagy nem magyart, és azt gondolja, hogy ehhez, vagyis a magyarok gyűlöletéhez, többen kellünk.

Azt feltételezi ez a kedves Troll úr, hogy létezik egy társaság, akiket ő nemes egyszerűséggel bevándorláspárti Soros-bérenceknek nevez, s akik, magyargyűlölés céljából, rendszeres időközönként összejönnek. Ilyenkor mindenki hoz magával valamit - süteményt, üdítőt, vagy éppen egy üveg bort, és az előre elhatározott tematika mentén közösen gyűlölik a magyarokat.

Így képzelheti Troll úr azoknak a mindennapjait, akik nem úgy gondolkodnak, mint ő. Talán még az is belefér a fantáziájába, hogy nincs mindig ott mindenki ezeken a magyargyűlölő összejöveteleken, ilyenkor a hiányzók kimentik magukat: bocs srácok, ma nem tudok menni, túlórázom a hivatalban, a gyereknek van a születésnapja, gyűlöljétek ma nélkülem a magyarokat, csók a család, a jövő héten találkozunk, tartsatok ki.

Néhányszor megpróbáltam elképzelni Troll urat. Idős lehet, vagy fiatal? Mezítláb ül a szövegszerkesztő előtt, egy szál kisgatyában? Esetleg öltönyös, nyakkendős irodista, aki felsőbb utasításra, szakmányban írja nekem és másoknak a magyarvédő hozzászólásait.

Nem szoktam trolloknak válaszolni, úgysem értenék. Most azonban kivételesen kegyet gyakorlok, hogy legalább ennek a Troll úrnak ne kelljen hülyén meghalnia. Már amennyiben élőlény, és nem egy írórobot.

Tehát, a válaszom: Troll úr, nem gyűlölöm a magyarokat. Soha ilyet le nem írtam, nem gondoltam. Azt persze nem tagadom, hogy nem minden magyart kedvelek. Ön sem szeret minden magyart, gondolom, engem sem kedvel különösebben. Sőt, azokat sem, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak a világról. Ettől azonban még nem gondolom Önről és troll-társairól, hogy gyűlölné a magyarokat. Ha tényleg érdekli a véleményem a magyarokról: szerintem mi is olyanok vagyunk, mint bármelyik más nációja a világnak. Sokfélék. Vannak közöttünk kedvesek és gonoszak, okosak és buták, kreatívak és tehetségtelenek, tisztességesek és gazemberek.

Ön nyilván azért gondolja, hogy gyűlölöm a magyarokat, mert nem lelkesedem az Ön vezérének egész Európa és a világ nagyobbik fele ellen vívott szabadságharcáért. Ön, Troll úr, abból indul ki, hogy az Európai Unió a magyarokat támadja, miközben „csak” az Ön szeretett vezéréről van lesújtó véleményük. Rossz hírem van Troll úr: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. Ha Önnek erről más a véleménye, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.