Ismét elítélték a Viszkist

HírKlikk 2018. december 19. 13:27 2018. dec. 19. 13:27

Ittas vezetés miatt tárgyalás nélkül 10 hónapra eltiltották a vezetéstől Ambrus Attilát, valamint 200 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezték.

A Viszkis még júniusban ült ittasan a volán mögé, majd amikor a rendőrök megállították és szondáztatták, jelzett a készülék. Még a helyszínen elvették a jogosítványát, később vádat emeltek ellene, s bár méltányossági kérelmet nyújtott be, mivel a felesége veszélyeztetett terhes, nem úszta meg büntetés nélkül.

Ambrus jogi képviselője szerint a pénzbüntetés méltányos, valamint a jogosítvány megvonásának időtartama is, hiszen ilyen esetekben egy évre szokták bevonni a vezetői engedélyt. A jogorvoslati határidő még áll, ám egyelőre nem tudják, hogy kérvényezzük-e tárgyalás megtartását.

A Viszkis már nem ennyire elégedett.

– El tudnám fogadni ezt a döntést, hiszen vállalom a tetteim következményét, ittasan nem lehet vezetni, mégis vannak fenntartásaim – mondta a Blikknek Ambrus. – Hátradőlhetnék, de a feleségem, Réka január végére van kiírva a kislányunkkal. Hatvan kilométerre lakunk a kórháztól, ha bármi történik, megindul a szülés vagy valami komplikáció lép fel, mire kiér a taxi vagy a mentő, már meg is születhet a pici. A legrosszabbkor nincs jogosítványom, aminagyon dühítő. Inkább fizetnék többet, csak ne tíz, hanem nyolc hónapra vonták volna be az engedélyemet!

Forrás: Blikk