Izgatottan várom G. Fodor Gábor újabb remek ötleteit

Lendvai Ildikó 2019. március 7. 08:05 2019. márc. 7. 08:05

A sajtóban megjelent egy hangfelvétel, amelyen G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója, a 888 főszerkesztője egy fideszes fórumon azt javasolta: "Jó lenne csinálni egy Viktorjugendet."

G.Fodor - aki lankadatlan figyelmet fordít az ifjúság nevelésére, ezért is szólította fel a lapja a diákokat ellenzéki tanáraik feljelentésére - a következő magyarázatot adta a Magyar Hangnak:

"Elismerem, a kifejezés konnotációja kellemetlen." (Ó, milyen finom megfogalmazás. Szó se róla, a nácizmus és a világháború egy kicsit tényleg "kellemetlen" volt.)

Javaslatát azzal indokolja, hogy "a jobboldali fiatalok eltunyultak, sokan az egyetemről kikerülve egyből államtitkárok akarnak lenni." (Tényleg, mennyivel jobb lesz, ha az államtitkári kinevezést megelőzi egy kis Viktorjugend-szolgálat.)

"De aki egy kicsit is ismer engem és munkásságom, pontosan tudja, hogy harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni."

Na most érdekelne, hogy amikor ez a harcos típus mégis egy picit szélsőségesebb üzenetet fogalmaz meg, akkor majd milyen stratégiai ötlettel áll elő?

Sárga csillag, koncentrációs tábor, pár ország lerohanása, fajvédelmi törvények, Wehrmacht, könyvégetés, 2. magyar hadsereg? Tele vagyok izgatott várakozással...