Januártól jön az e-kárbejelentő

HírKlikk 2018. november 23. 13:20 2018. nov. 23. 13:20

Januártól egy új okostelefonos app válthatja fel a nyomtatott, kék-sárga baleseti bejelentőlapot. A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint ugyan nem egyszerű ez sem, de lehet, hogy megkönnyíti az autósok életét.

A hazai autósok mintegy ötmillió kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkeznek, és évente 160 ezer baleset történik az országban. A papír alapú bejelentés meglehetősen nehézkes, ezért is kezdték el a digitális verzió kidolgozását.

A Mabisz szerint az autósok legtöbbjének van már okostelefonja, így azokon könnyebb lehet a káreset bejelentése és kezelése. Aki pedig egyszer beregisztrál majd, annak a következő esetnél már automatikusan betöltődnek az adatai. Ezért a kitöltött app nagy segítség lehet.

A használatot könnyíti, hogy egy gombbal hívható segítség, előre beállított opciókból lehet választani, lehet fotót, videót készíteni és küldeni a biztosítónak, és színnel jelölik a kötelezően kitöltendő részeket. Ha pedig mindkét fél az e-kárbejelentőt választja, akkor elég csak az egyikük mobiljáról intézni a bejelentést.

Az új app januártól élesben indul, de még megmarad mellette a papír alapú bejelentés is - írta az Index.


Forrás: Index/Hírklikk